1reactie

Opening Helmonds eerste biodiversiteitstuin


Morgenochtend opent wethouder Paul Smeulders de eerste biodiversiteitstuin in Helmond. Deze tuin met veel verschillende flora en fauna ligt op het terrein van Manders Totaal zo meldt dit bedrijf. Daarmee zorgt dit bedrijf voor schilderwerk, vastgoedonderhoud en geluidssanering voor vergroening van hun bedrijfsterrein. Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het duurzaamheidsfonds van de gemeente.


Het terrein van Manders Totaal bestaat voor een groot deel uit ongebruikt grasland. Circa 400 m² is door Vivara Pro en Du Pré groenprojecten ingericht als biodiversiteitstuin. Daartoe zijn rondom de aangelegde poel planten geplaatst. Door het water en groen komen er insecten en wordt het ecosysteem op gang gebracht. De tuin is verder aantrekkelijk gemaakt voor verschillende dieren. De plaatsing van een insectenhotel en nestkasten voor onder andere vleermuizen, gele kwikstaarten, een torenvalk, egels en marters zorgen er nu al voor dat de eerste dieren er al wonen.
Wim Hillenbrink, mede-eigenaar van Manders Totaal die op de bovenstaande foto staat, hoopt dat de tuin niet alleen bij dieren plezier brengt. “Ik vind natuur belangrijk en wil onze tuin graag delen met iedereen die er van wil genieten. Daarom is onze tuin aan de Lungendonk op werkdagen tussen 06.00 en 17.30 uur voor iedereen geopend. Op de informatiepanelen kan iedereen lezen waarom deze tuin goed is voor mens én milieu.”
Wethouder Smeulders: “Helmond wil in 2035 klimaatneutraal zijn. We zetten daarom samen met de stad volop in op het besparen en duurzaam opwekken van energie. Naast energie mogen we de natuur niet vergeten. Biodiversiteit draagt bij tot veel aspecten van het menselijk welzijn, bijvoorbeeld door het leveren van grondstoffen. Menselijk handelen leidt helaas vaak tot onomkeerbare verliezen op het gebied van de verscheidenheid van het leven op aarde. Deze verliezen namen de afgelopen vijftig jaar sneller toe dan ooit in de menselijke geschiedenis. Daarom ondersteunen we als gemeente dolgraag projecten die de biodiversiteit verbeteren.”

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Vandaag werd de eerste biodiversiteitstuin van Helmond geopend door de wethouder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: