58reacties

Opgerolde hennepkwekerijen in 2015


Ook in 2015 verzamelen we (net als vorig jaar) in een apart topic de nieuwsberichten over de hennepkwekerijen (en aanverwanten) die de politie in onze stad oprolt.
Merk je dat we een Helmondse ontruiming vergaten, zet die dan zelf in de reacties. Schrijf daarin informatie als de straat, de datum en wat je er nog meer van weet. Maakte je er ook een foto van: mail die naar post@deweblog.nl. Die zetten wij dan bij je reactie.

Nieuw Helmonds nieuws
58 reacties
Reageer

De hennepkwekerij op Den Hoge Hurk is opgerold
Op Den Hoge Hurk in Brandevoort is vanochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Er was sprake van diefstal van stroom, waartegen Enexis aangifte zal doen. Een gemanipuleerde electriciteitsmeter werd verwijderd en de stroom afgesloten. Er werden zo'n 150 hennepplantjes aangetroffen meldde wijkagent Patrick de Vogel die ook de onderstaande foto maakte:

De hennepkwekerij in de Piet Heinstraat is opgerold
Gisteren ontdekte de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Piet Heinstraat. Daar in Helmond Oost bleken 20 hennepplanten te staan. Verder werden er in die woning henneptoppen aangetroffen met een totaalgewicht van 300 gram. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen weten. Er wordt een proces verbaal opgemaakt.

Gisteren werden er door de politie 6 hennepplanten aangetroffen op de zolder van een woning aan de Leeuwenborchweide in Dierdonk. Tevens was daar sprake van diefstal van stroom. Wijkagent Francisca Kamphuis liet dat via Twitter weten.

De hennepkwekerij in de Piet Soerstraat is opgerold
Vanmiddag heeft de politie een kleine hennepkwekerij in de Piet Soerstraat in Helmond Oost aangetroffen. Daar bleken 5 hennepplanten te staan. Alles is inbeslag genomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen weten.

Zo weer 5 minder, goed gedaan jongens, nou nog echt vervolgen

Wordt echt tijd dat de overheid de teelt gaat legaliseren. Hoe hypocriet moeten we in NL blijven. Wel verkoop in een koffieshop, maar geen teelt en inkoop? Snap jij het, snap ik het... Zou een heleboel elende schelen!

De hennepkwekerij op de Kievitstraat is opgerold
Donderdag trof de politie in de Kievitstraat in Helmond Noord een hennepkwekerij aan. Daar bleken 21 hennepplanten te staan. Zoals altijd werd alles in beslag genomen. Er werden 2 verdachten aangehouden, zo liet wijkagent Rob Matthijsse aan de weblog weten.

De hennepkwekerij in de Marterstraat is opgerold
Vandaag heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Marterstraat in de Binnenstad. Daar bleken met 320 hennepplanten te staan, die zijn geruimd. Er is een proces-verbaal voor de bewoners opgemaakt.

Hennep en speed ontdekt tijdens ruimdag
De politie hield gisteren een hennepruimdag op een aantal plekken in Helmond.
In een woning aan de Kavelaarsstraat in Stiphout werd 's ochtends een kwekerij met 303 hennepplanten ontdekt en in een pand aan de Dr. Ledelstraat in de Binnenstad stonden 5 planten. In beide gevallen werd de stroom illegaal afgetapt. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.
In een woning in een flat aan het Oude Huys in Helmond West werd 's middags een kwekerij zonder planten aangetroffen. Enexis verwijderde de meter waarmee gefraudeerd werd. In het pand vonden de agenten ook nog 11 gram speed. Ook dat is in beslag genomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De hennepkwekerij op het Rijpelplein is opgerold
De politie heeft vanmiddag de hennepkwekerij op het Rijpelplein in de Rijpelberg geruimd. Daar bleken ongeveer 500 hennepplanten te staan.
Henry maakte de onderstaande foto.

Dus dat was die stank

Wel klagen over een noodzakelijke randweg die stankoverlast zou veroorzaken maar die wietlucht is gezond te noemen zeker?

Bedankt stategische kiezers of slapers

De hennepkwekerij aan de Troelstrastraat is opgerold
Een stroomstoring leidde de politie naar een hennepkwekerij in een woning aan de Troelstrastraat in Mierlo-Hout. Daar werden vandaag 230 hennepplanten aangetroffen. De bewoonster is door de politie aangehouden.
Wijkagent Henri van Vonderen liet dat weten en hij maakte de onderstaande foto.

4 Hennepkwekerijen ontdekt in 3 woningen
De politie heeft vandaag op drie locaties in Helmond hennepkwekerijen aangetroffen.
Op de eerste etage van een woning aan de Burgemeester van Houtlaan stonden 496 hennepplanten. De bewoner is aangehouden. In een huis aan het Sint Annaplein in de Anna buurt stonden ongeveer 70 planten. Ook hier is de bewoner opgepakt voor verder onderzoek. In een woning aan het Scheerderhof in de Rijpelberg werden op de eerste verdieping en op zolder 2 kwekerijen met in totaal 600 planten gevonden. Hier is nog niemand gearresteerd. Alle planten en de aangetroffen kweekapparatuur is in beslag genomen en vernietigd. In alle gevallen werd de stroom illegaal afgetapt.

en de Molenstraat daar waren ze ook met het ruimteam

Ik heb niets gezien, ter hoogte van waar in de Molenstraat?

dat mooie oude witte doktershuis wat ze al 3 jaar aan het renoveren zijn.

@De weblog van Helmond op donderdag 9 april 2015 om 17:08:

Het huurcontract van de bewoner aan de Burgemeester van Houtlaan wordt beëindigd, zo liet wijkagent Johan Meeuwsen weten.

De hennepkwekerij aan de Wethouder van Wellaan is opgerold
Gisteren heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Wethouder van Wellaan in Helmond Oost. Daar bleken 262 hennepplanten te staan die geruimd werden. De politie maakt een proces-verbaal op.

En maar kwekerijtjes oprollen terwijl Helmond 1 grote coke en harddrugs stad is....
Dit laten ze alleen maar zien om ons zoet te houden, maar aan het werkelijke grote probleem doen ze helemaal NIKS!

Harddrugs veranderd mensen hun karakter in negatieve zin, mensen die af en toe een blowtje roken zijn over het algemeen relaxt.

De stad verrot alleen maar meer, een stille sluip vernietiging vind ondertussen plaats......... Terwijl iedereen maar kijkt naar hoe "geweldig" ze wel niet bezig zijn door die kwekerijtjes op te rollen.
Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat kwekerijen moeten blijven, ik zeg: word wakker, en open je ogen!

Voor de volledigheid:
Woensdag trof de politie 4 hennepplanten aan in een tuinhuisje in Dierdonk. Die planten zijn in beslag genomen.

Nou Miranda,

je hebt helemaal gelijk hoor. Jouw relaas is mijn lezing van alweer een paar jaar terug. Er veranderd helemaal niets. Als er 2 worden opgerold komen er gewoon 4 terug. De echte harde misdaad hierachter zal als een sluimerend vuur blijven branden, zelfs nog meer aanwakkeren. Deze kwekerijen worden zoals ik het zie voornamelijk opgerold omdat er zoveel geld mee gemoeid is, waarvan men in Den Haag nooit niets terug ziet. Maar wat dacht je wat dit op jaarbasis landelijk kost aan mankracht zoals politie, vuilniswagens, stroomleveranciers en....de belasting om die troep allemaal op te ruimen? De boetes die geint worden en de straffen uitgedeeld zijn om te gillen in dit land. Echter beste lezers, het drank probleem onder jongeren is vele malen groter en dat is allemaal legaal. Hoeveel gaan er daar niet aan kapot? En hou a.u.b. op over dat de leeftijd begrenst is. Ik zie dagelijks de vrienden en familieleden van veel te jonge mensen wagens vol drank de supermarkt uit sjouwen. Het is hetzelfde als gepakt worden met je mobieltje in je auto, terwijl naar een film kijken, cd verwisselen, sigaretje rollen, zelfs de krant lezen allemaal mag in de auto. Wat een land, pfffffffffffffff

5 Hennepplantjes als bijvangst
In de achtertuin van een woning aan de Deurneweg trof de politie donderdag 5 hennepplantjes aan. Dat was een bijvangst, de politie was op dat adres namelijk voor een onderzoek naar heling. In de schuur bleek een gestolen elektrische fiets te staan. De politie heeft alles direct in beslag genomen en tegen de bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schandpaal een idee misschien en dan op zaterdagmarkt zie je tenminste wie je vrienden of buren in het echt zijn.

'simpel' Je doet je naam eer aan SIMPELE.

Vandaag werd de 24ste, 25ste en 26ste hennepkwekerij opgerold
De politie heeft vandaag 3 hennepkwekerijen in de Binnenstad opgerold. In de Drietipstraat bleken 300 hennepplanten te staan, in de Klaverhof stonden er 100 en in de Wolfstraat troffen zij 60 planten aan.
Vanochtend lieten we al weten dat er dit jaar 23 Helmondse hennepkwekerijen waren opgerold. Met de 3 van vandaag zijn er dat dus 26. Hierboven staan de meeste opgerolde hennepkwekerijen genoemd.

Zo groot is de drietipstraat niet, ben toch benieuwd welk pand.

@Mark,

Ben eigenlijk meer benieuwd naar de grote vissen, zodat het een keer stopt!
Nu worden vaak (niet altijd) de mensen de dupe, die uit nood wiet gaan zetten omdat ze anders de maand niet meer rond kunnen komen, met alle gevolgen van dien.
Ook worden deze mensen van alles wijs gemaakt zodat ze er rijk van denken te worden. maar de realiteit is echt wel anders.
De mensen die de wiet hebben staan, lopen risico om alles te verliezen (huis/baan etc etc), terwijl diegen die de troep er gezet heeft incl stroom aftap, geheel buiten schot blijft.
Maar komt wel even aftikken elke zoveel tijd!
Of ik moet er gruwelijk naast zitten, maar ik denk dat het zo werkt.

Mensen, wees niet zo dom om je hiermee in te laten! jij loopt het risico, en niet diegene die bij jou heel je zolder,garage, of wat ook vol wiet zet.
Denk toch eens na.

Welnu,

In juli gaan de huren weer omhoog, het vakantiegeld is gekort, de benzineprijs (weer) veel te hoog, drank en sigaretten zijn duurder geworden. Je kan zo wel doorgaan met de lijst waarop de gemiddelde werknemer/uitkeringstrekker alsmaar opnieuw gekort wordt. Ik kan u verzekeren dat als ik mijn kinderen morgen niets meer zou kunnen bieden in totaliteit, dat ik serieus zou gaan denken om ook plantjes in huis te gaan zetten. De gehele overheid is debet aan het gegraai en uitzuigen van de mensen, vooral aan de onderkant. En men gaat gewoon door met het leegplukken. Je kan niet meer rondkomen, niet als je (hard) werkt en zeker niet als je afhankelijk bent van een uitkering. Ik zelf kan na 40 jaar hard werken nog maar net de eindjes aan elkaar knopen. En met mij zijn dat er ondertussen enige miljoenen. Dat is een triest eindresultaat zo vlak voor je pensioen. Een pensioen die velen niet eens halen. Nee, ik kan me voorstellen dat mensen afdwalen en wellicht, eventueel, misschien plantjes gaan zetten....................

@Twan,

Wat is het toch een kromme maatschappij he!
Snap heel goed dat er mensen zijn die idd wiet gaan kweken.
Maar even niet vergeten, jij werkt je krom voor je pensioen.
Ik ben het eens, al je zegt ze pakken de minima, maar dan denk ik wel dat het over de werkende mens gaat? die net onder modaal zit.
Neem aan dat jij ook geen langdurigheids toeslag krijgt van de gemeente?
Of een extra goedkope uitgebreide ziektekosten verzekering, goedkoop.
Of andere pretvoordeeltjes (zoals een extraatje voor de minima oa en de rest)..
Tadaaaaa en dan nog eens gratis vakantiegeld, voor het uitslapen heel het jaar.

Idd, Nederland is zo KROM als wat.
Allemaal dan maar aan de wietkwekerij? is toch ook tuinieren, zoals lonneke dat wil.
Je krijgt tenslotte een taakstrafje en klaar.

@De weblog van Helmond op woensdag 3 juni 2015 om 16:46:

Bij de gisteren geruimde hennepkwekerijen blijken net iets meer planten geruimd te zijn, zo meldt de politie vanmiddag. Het Hennepteam van de politie van het basisteam Peelland trof er respectievelijk 305, 107 en 61 aan.
In alle gevallen was er sprake van diefstal van elektriciteit. De woningbouwverenigingen zullen een uitzettingsprocedure starten tegen de betreffende huurders. Enexis deed aangifte van diefstal en vernieling. Verder onderzoek naar de kwekers zal door politie, justitie, belastingdienst en gemeente Helmond worden voortgezet.

In een bedrijfspand aan de Buitendijk op het industrieterrein heeft de politie 30 hennepknippers aangehouden. Zij worden overgebracht naar het politiebureau en worden daar verhoord.
Dat is alle informatie die we tot nu toe daarover hebben.

Update 1:
Die hennepknippers werden vanochtend op heterdaad gepakt.
24 Van de hennepknippers waren vrouw.

Update 2
30 Hennepknippers opgepakt op het industrieterrein
In het bedrijfsgebouw aan de Buitendijk op het industrieterrein heeft de politie vandaag 30 mensen opgepakt die hennep aan het knippen waren. 24 Zijn vrouwelijk en de politie vermoedt dat ze uit Roemenië komen.
Politiemensen kwamen de hennepknipperij op het spoor doordat iemand had geklaagd over stankoverlast. Agenten zagen in eerste instantie niks bijzonders bij het bedrijfspand aan de Buitendijk, aldus de zegsman, maar toen ze iemand met spullen zagen lopen en zelf ook een doordringende wietlucht roken, besloten ze toch nog even verder te zoeken. Vervolgens ontdekten ze de illegale bezigheden.
Het pand bestaat volgens de politie uit diverse ruimtes die worden verhuurd aan verschillende partijen. Wie de hennepkwekerij runde, weet de politie nog niet. Alle knipsters en knippers worden meegenomen.
Volgens de politiewoordvoerder worden niet vaak aanhoudingen van deze omvang verricht. "Als we 10 hennepknippers aanhouden, is dat al veel", aldus de woordvoerder.

In tegenstelling tot wat de politie om 13.57 uur liet weten, blijken het nu geen 30 maar 28 personen te zijn die zijn aangehouden. Al deze verdachten zijn overgebracht naar Eindhoven en daar ingesloten voor verder onderzoek.

Goed gedaan politie! Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Je hebt helemaal gelijk Lieke

Update 3:
De politie is nog niet klaar met het onderzoek maar inmiddels is er aan 23 kg aan (droge) geknipte hennep in beslag genomen, Daarnaast is er een grote hoeveelheid natte hennep aangetroffen. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De 28 verdachten zijn van verschillende nationaliteit, waaronder de Nederlande, Roemeense, Italiaanse , Bulgaarse en Spaanse.
Een collega van Harrie Fotografie maakte onderstaand filmpje en 16 foto's.

De professionele hennepkwekerij aan de Buitendijk is opgerold
De politie ontdekte aan het einde van de woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Buitendijk op het industrieterrein een professionele hennepkwekerij die direct werd ontmanteld.
Agenten namen na een tip poolshoogte bij het pand en zagen attributen staan die wezen op mogelijke hennepteelt. Nadat ze het pand waren binnengegaan, bleek er inderdaad een kwekerij te zitten. In 2 ruimtes stonden er totaal ruim 770 planten. Er werd niemand aangetroffen. Alle planten zijn afgevoerd en vernietigd en de aangetroffen apparatuur is in beslag genomen. De politie deed er technisch onderzoek.
Eerder die dag werden in een ander pand in dezelfde straat 28 verdachten in een hennepknipperij aangehouden, zie hierboven. Naar de activiteiten in beide panden worden afzonderlijk onderzoek gedaan. Een mogelijk verband zal in een later stadium moeten blijken.

De hennepkwekerij aan het Theo Driessenhof is opgerold
Vandaag ontdekte de politie een hennepkwekerij aan het Theo Driessenhof in de Rijpelberg. Daar bleken circa 175 hennepplanten te staan. En er was gerommeld met de stroom, zo liet wijkagent Henry van Dongen weten.

De grote hennepkwekerij aan de Stipdonk is opgerold
Vanmiddag ontdekte de politie een hennepkwekerij in een boerderij aan de Stipdonk bij het kanaal richting Someren. Daar bleken 996 hennepplanten te staan.
De politie kwam de kwekerij op het spoor toen de verkeerslichten in de buurt uitvielen. Op zoek naar de oorzaak van die storing leidde hen naar deze hennepkwekerij. De bewoner bleek illegaal stroom af te tappen. Hij is aangehouden. Alle planten en apparatuur voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De grote hennepkwekerij aan de Nieuwstraat is opgerold
Vrijdag werd op de Nieuwstraat in 't Haagje een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Daar bleken in totaal 711 hennepplanten te staan.
De politie constateerde op dat adres tevens diefstal van stroom en een gevaarlijke situatie. Het verder onderzoek is lopende.

Haha! mag ok niks meer he!

Opruimen die zooi en de kwekers gegarandeerde huisvesting geven voor een paar jaar.

Waterlekkage verraadt hennepkwekerij
Door waterlekkage vanuit een flatwoning aan de Fresiastraat in Helmond Oost kwam de politie gisteravond op het spoor van een hennepkwekerij. De kwekerij met ruim 220 planten is direct ontmanteld.
Buurtbewoners meldden donderdag rond 19.45 uur waterlekkage vanuit de woning op de tweede verdieping. Het water sijpelde door het plafond de woning onder het pand in.
In de bovenwoning was niemand aanwezig, waarop agenten het pand zijn binnen gegaan. Eenmaal binnen werden in 2 verschillende ruimtes in totaal 220 volwassen hennepplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal afgetapt. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke(n) voor de hennepkwekerij.
De schade die de hennepteelt in het algemeen veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Hele flat voor half jaar sluiten volgens Damocles-beleid, want van je buren moet je het hebben.:-)
Dat is bijkomend voordeel van een participatiemaatschappij, je kunt op elkaar vertrouwen in voorspoed en in tegenspoed.

De hennepkwekerij aan de Hoogeindsestraat is opgerold
De politie heeft gistermiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Hoogeindsestraat in de Annabuurt. Daar werden 245 hennepplanten aangetroffen. De 58-jarige bewoner is aangehouden. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden, hetgeen een gevaarlijke situatie opleverde aldus de politie.

Chardonneeeeeeee

Jammer dat het buurthuis nu gesloten is. Altijd leuke tijd gehad met meneer vd Westerlo. Enige plek waar je binnen nog mocht roken.

@Jopie op donderdag 24 september 2015 om 21:02:

Bedoel je dat die hennepkwekerij in Buurthuis St. Anna zat en dat René van de Westerlo daarvoor woensdag werd aangehouden?

De Hennepkwekerij die onlangs aangetroffen is in de Hoogeindsestraat betreft
een woning. Dus er is geen kwekerij aangetroffen in het wijkhuis. Het wijkhuis
is gewoon open waar vanavond een discoavond voor de jeugd wordt georganiseerd. Tevens is Dhr. van der Westerlo niet aangehouden, heeft er ook
niets mee te maken.

Henry Swinkels

@Henry Swinkels op vrijdag 25 september 2015 om 16:53:

Dank voor de info.

De professionele hennepkwekerij aan de Varenschut is opgerold
Gisteren om 13.30 uur is in een loods aan de Varenschut op het industrieterrein een hennepkwekerij aangetroffen. In de loods was een wand geplaatst met een geheime doorgang, die werd verborgen door een kast. Die kast was voorzien van op afstand bedienbare magneten. Met de modernste apparatuur was de kwekerij nagenoeg zelfvoorzienend. Dat laat de Landelijke Eenheid van de politie zojuist weten.
De hennepkwekerij (zie foto) was vakkundig opgebouwd en afgeschermd achter een geheime wand, in een kelder en achter een geheime doorgang. De hennepkwekerij was van professioneel niveau en volledig geautomatiseerd. De toevoer van licht, water, voedingsstoffen en koolstofdioxide en klimaatregulering was geautomatiseerd. Ook de planten waren zeer goed gekweekt. Het gas, water en licht waren vakkundig aangelegd en daarmee omzeilden ze de reguliere nutsvoorziening. De criminelen hadden zelfs automatische brandwerende bestrijdingsapparatuur geplaatst.


In Valkenswaard trof de politie maandagavond in een woonwinkelpand ook een hennepkwekerij aan. Die zat ook achter een ‘geheime wand’. Daar zijn 2 Eindhovenaren (37 en 44 jaar) aangehouden. De politie heeft vervolgens onderzoek in verschillende woningen in Eindhoven gedaan. Daar troffen ze onderdelen aan van de productielijn van de criminele hennepindustrie. In een kelder werd een stekkerij aangetroffen met 100 moederplanen en 4000 stekken. Al het materiaal is in beslag genomen en er werd een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. In een andere woning vond de politie een ruimte die werd gebruikt als hennepdrogerij en waar 1,5 kilo henneptoppen en 14.000 euro werd aangetroffen.
Met deze acties in Helmond, Valkenswaard en Eindhoven heeft de politie een deel van de georganiseerde hennepteelt opgerold, zo laat zij weten. Zij doen verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het is nu bijvoorbeeld nog niet duidelijk of de locaties door de verdachten zelf werden gehuurd of dat ze in onderhuur waren. Als dat zo is, dan zijn ook facilitators van het criminele proces die politie verder bekijkt.

Laat de overheid het nou gewoon zelf kweken dan verdienen ze er nog wat aan. 5 euro de gram en er is geen drol meer aan te verdienen. En dan kunnen wij (als samenleving) weer meer geld aan andere onzin verkwanselen.

De hennepkwekerij aan de Ameidestraat is opgerold
Gisteren werd op de Ameidestraat in het centrum een hennepkwekerij met 408 planten geruimd door het hennepteam van de politie. Eveneens werd door Enexis aangifte gedaan van diefstal van stroom.
Op de Maaslaan in Brouwhuis werd een kweektent met 5 planten geruimd, waar eveneens was gerommeld met de elektriciteit.

De hennepkwekerij aan de Margrietlaan is opgerold
De politie trof vanochtend op de Margrietlaan in Helmond Oost 6 hennepplanten aan. Die bevonden zich in een schuur in een in werking zijnde hennepkwekerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: