1reactie

Oud-wethouder Hans Witteveen overleden


In de nacht van zaterdag op zondag is oud-wethouder Hans Witteveen op 81-jarige overleden. De gezondheid van deze in Rotterdam geboren Helmonder was de laatste jaren met grote stappen sterk achteruit gegaan.
Namens de VVD was Hans Witteveen van 1998 tot begin 2001 wethouder van Financiën (ten tijde dat Wim van Elk burgemeester was). Hij werd opgevolgd door Trix Houthooft. In de periode 1994 tot begin 2001 zat hij in de Helmondse gemeenteraad. Daarvoor was hij tot 1990 VVD-wethouder in Geldermalsen (provincie Gelderland). Daar trad hij destijds af vanwege een liefdesrelatie met collega wethouder Jos Wouters van de PvdA, met wie hij daarna voor de rest van zijn leven is getrouwd.
Hans Witteveen was lid bij het Schutsgilde St. Catharina Helmond. Zij laten weten dat hij broederschap, dienstbaarheid maar vooral trouw hoog in het vaandel had staan. In 2000 schoot hij zich daar tot Ere-koning. 6 Jaar later slaagde hij erin het laatste stukje hout van de koningsvogel te laten vallen en werd hij Koning (zie de foto rechtsboven) van dit gilde.
De crematie van Hans Witteveen vindt vrijdagmiddag plaats in uitvaartcentrum Berkendonk.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: