1reactie

Personeel Bowie Recycling voor dichte deur


Werknemers bij de Bowie-vestigingen in de Churchilllaan en op de Gerstdijk stonden vanochtend voor gesloten deuren. Vakbondsbestuurder Henri Janssen van FNV Transport & Logistiek (regio Zuid Oost) weet niet precies wat er aan de hand is bij afvalverwerker Bowie Recycling. Hij heeft gehoord dat de eigenaar van het bedrijf van plan is om morgen het faillissement aan te vragen.
Het hoofdkantoor van Bowie Recycling staat in het Brabantse dorp Landhorst en heeft depots in heel Nederland (zoals in Helmond, Roermond, Venlo, Hoogeveen en Emmen). Het bedrijf was juist bezig met een reorganisatie om weer gezond te worden. Voor 76 van de circa 200 werknemers werd in december ontslag aangevraagd. Vakbondsbestuurder Janssen zegt dat er sindsdien stug is onderhandeld over een sociaal plan.
Het gaat al langere tijd niet goed bij dat familiebedrijf. Henri Janssen bevestigt de berichten. “Alle locaties van Bowie zitten op slot. Werknemers hebben dat bij mij gemeld. Ik kan echter weinig voor ze doen want niemand is bereikbaar. De werknemers hebben deze maand nog geen loon ontvangen. Ik had voor 31 januari weer een afspraak voor een gesprek bij het bedrijf” laat de vakbondsman weten.
Bij Bowie is niemand bereikbaar voor commentaar. Het is ons niet bekend hoeveel mensen er in de Helmondse Bowie-vestigingen werken.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Bowie Recycling BV is failliet verklaard
Voor de rechtbank in Den Bosch is vandaag Bowie Recyling BV, R. Bontrup Beheer BV en Bontrup Transport BV failliet verklaard.
Waarschijnlijk heeft het bedrijf gisteren het faillissement zelf aangevraagd. Of er een doorstart van het bedrijf komt is nog niet bekend. De curator van het failliete bedrijf kon nog geen toelichting geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: