Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Werknemers bij de Bowie-vestigingen in de Churchilllaan en op de Gerstdijk stonden vanochtend voor gesloten deuren. Vakbondsbestuurder Henri Janssen van FNV Transport & Logistiek (regio Zuid Oost) weet niet precies wat er aan de hand is bij afvalverwerker Bowie Recycling. Hij heeft gehoord dat de eigenaar van het bedrijf van plan is om morgen het faillissement aan te vragen.
Het hoofdkantoor van Bowie Recycling staat in het Brabantse dorp Landhorst en heeft depots in heel Nederland (zoals in Helmond, Roermond, Venlo, Hoogeveen en Emmen). Het bedrijf was juist bezig met een reorganisatie om weer gezond te worden. Voor 76 van de circa 200 werknemers werd in december ontslag aangevraagd. Vakbondsbestuurder Janssen zegt dat er sindsdien stug is onderhandeld over een sociaal plan.
Het gaat al langere tijd niet goed bij dat familiebedrijf. Henri Janssen bevestigt de berichten. “Alle locaties van Bowie zitten op slot. Werknemers hebben dat bij mij gemeld. Ik kan echter weinig voor ze doen want niemand is bereikbaar. De werknemers hebben deze maand nog geen loon ontvangen. Ik had voor 31 januari weer een afspraak voor een gesprek bij het bedrijf” laat de vakbondsman weten.
Bij Bowie is niemand bereikbaar voor commentaar. Het is ons niet bekend hoeveel mensen er in de Helmondse Bowie-vestigingen werken.

1 reactie:

Bowie Recycling BV is failliet verklaard
Voor de rechtbank in Den Bosch is vandaag Bowie Recyling BV, R. Bontrup Beheer BV en Bontrup Transport BV failliet verklaard.
Waarschijnlijk heeft het bedrijf gisteren het faillissement zelf aangevraagd. Of er een doorstart van het bedrijf komt is nog niet bekend. De curator van het failliete bedrijf kon nog geen toelichting geven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *