4reacties

Persoon aangehouden bij verdacht busje


Op de Weg naar Bakel in Helmond is de politie vannacht een onderzoek gestart bij een verdacht busje. Zij hielden daarbij een persoon aan.
Om 00.36 uur werd de officier gevaarlijke stoffen van de brandweer er bij geroepen om de dozen in de laadruimte te controleren. De bus met lading wordt door een bergingsbedrijf naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Update 1:
De bestuurder was zijn bestelbusje met autopech naar de parkeerplaats aan het duwen toen de politie hem tegen kwam. Bij controle werden de verdachte dozen in bus aangetroffen. Een rechercheur van de LFO kwam na enige tijd om de zaak verder te onderzoeken. Het busje is daarna verzegeld en onder begeleiding door een bergingsbedrijf naar Den Bosch gebracht waar verder onderzoek zal worden gedaan. Volgens de politie ter plaatse zouden de dozen grondstoffen bevatten om drugs te produceren.
Harrie Fotografie maakte vannacht ook nog de onderstaande foto's.

@De weblog van Helmond op woensdag 13 april 2022 om 05:04:

Die vent had vannacht dus twee keer pech. :-)

Update 2:
Zojuist laat de politie weten dat er ongeveer 250 kg aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werden aangetroffen. Er is ter plaatste een 43-jarige verdachte uit Deurne aangehouden voor het aanwezig hebben en het vervoeren van stoffen uit lijst van de Opiumwet.
De grondstoffen zijn door het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) afgevoerd en zijn vernietigd. De verdachte zit nog vast. Wij doen verder onderzoek.

Hihihi, karma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: