6reacties

Politie neemt woning in beslag


De politie hield vanochtend een 38-jarige Nederlander aan in zijn woning in Spanje. De man wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in harddrugs. Naast het huis van de man in Spanje werden vandaag ook nog 2 woningen in Eindhoven en Yerseke doorzocht. Op 2 woningen die de man bezit in Helmond en Yerseke is beslag gelegd in verband met mogelijk wederrechtelijk voordeel verkregen uit de drugs- en witwasdelicten. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.
In oktober 2020 werd een cocaïne lab aangetroffen in Luyksgestel. Ook kreeg de politie de beschikking over een groot aantal ontsleutelde chatberichten van de cryptocommunicatie-platformen Encrochat, Sky-ECC en Anom. Daaruit bleek dat de hij vermoedelijk betrokken was bij het eerder opgerolde lab in Luyksgestel. Uit verder onderzoek bleek dat de man zich vermoedelijk op grote schaal bezig houdt met de handel in en productie van harddrugs. Ook wordt hij verdacht van witwassen.
Hoewel de man de Nederlandse nationaliteit heeft, werd al snel duidelijk dat hij niet meer in ons land verbleef. Mogelijk hield hij zichzelf schuil in het buitenland. Door samenwerking met de Spaanse autoriteiten werd hij uiteindelijk opgespoord in Spanje. Vandaag werd de man dus aangehouden en de woningen doorzocht. De resultaten daarvan worden meegenomen in het verdere politieonderzoek. 

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Van zo'n berichten hou ik wel. Geeft toch maar mooi aan dat die drugsmaffia niet met alles wegkomt. Ben nieuwsgierig waar in Helmond die woning staat. Zal toch niet van Willy zijn??

Goed werk!!!

Marlène van Asten

Nou, weer een woning beschikbaar voor Helmondse woning zoekenden.

Raar in het ED hebben ze het helemaal niet over huizen in Helmond

@Toon op dinsdag 14 juni 2022 om 10:19:

Klopt, we werden er vanochtend ook al door een ander op gewezen. De krant maakte een foutje en daarom stuurde we onze collega deze tweet om hen erop te attenderen.

@Andre op maandag 13 juni 2022 om 19:56:

Misschien iets voor Arno B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: