Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.802 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De politie hield vanochtend een 38-jarige Nederlander aan in zijn woning in Spanje. De man wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in harddrugs. Naast het huis van de man in Spanje werden vandaag ook nog 2 woningen in Eindhoven en Yerseke doorzocht. Op 2 woningen die de man bezit in Helmond en Yerseke is beslag gelegd in verband met mogelijk wederrechtelijk voordeel verkregen uit de drugs- en witwasdelicten. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.
In oktober 2020 werd een cocaïne lab aangetroffen in Luyksgestel. Ook kreeg de politie de beschikking over een groot aantal ontsleutelde chatberichten van de cryptocommunicatie-platformen Encrochat, Sky-ECC en Anom. Daaruit bleek dat de hij vermoedelijk betrokken was bij het eerder opgerolde lab in Luyksgestel. Uit verder onderzoek bleek dat de man zich vermoedelijk op grote schaal bezig houdt met de handel in en productie van harddrugs. Ook wordt hij verdacht van witwassen.
Hoewel de man de Nederlandse nationaliteit heeft, werd al snel duidelijk dat hij niet meer in ons land verbleef. Mogelijk hield hij zichzelf schuil in het buitenland. Door samenwerking met de Spaanse autoriteiten werd hij uiteindelijk opgespoord in Spanje. Vandaag werd de man dus aangehouden en de woningen doorzocht. De resultaten daarvan worden meegenomen in het verdere politieonderzoek. 

6 reacties:

Van zo’n berichten hou ik wel. Geeft toch maar mooi aan dat die drugsmaffia niet met alles wegkomt. Ben nieuwsgierig waar in Helmond die woning staat. Zal toch niet van Willy zijn??

Beantwoorden

Goed werk!!!

Beantwoorden
Marlène van Asten

Nou, weer een woning beschikbaar voor Helmondse woning zoekenden.

Beantwoorden

Raar in het ED hebben ze het helemaal niet over huizen in Helmond

Beantwoorden

@Toon op dinsdag 14 juni 2022 om 10:19:

Klopt, we werden er vanochtend ook al door een ander op gewezen. De krant maakte een foutje en daarom stuurde we onze collega deze tweet om hen erop te attenderen.

Beantwoorden

@Andre op maandag 13 juni 2022 om 19:56:

Misschien iets voor Arno B.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *