5reacties

Prokkelaars liepen stage bij de gemeente

Gisteren organiseerde de gemeente een zogenaamde Prokkelstage, een initiatief van Stichting Prokkelen. 4 Clliënten van de Stichting ORO (zorg en begeleiding) liepen een dag mee bij verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie. Zo gingen ze naar het Museum, de Stadswinkel, het Sociaal Domein, het Stadskantoor en bezochten zij de kersverse wethouder Harrie van Dijk. Zo krijgen zij een beeld van de verscheidenheid aan afdelingen en taken die een gemeente heeft. Tevens wordt hierdoor de dialoog tussen de cliënten en de gemeente gestimuleerd. Ter afsluiting kregen de stagiaires een certificaat van de gemeente.
Het Fonds Verstandelijk gehandicapten, LFB, MEE, Sien, ’s Heeren Loo, SPZ, VGN en Gehandicaptensport Nederland staan samen aan de wieg van de Prokkelweek. In 2007 organiseerden zij de eerste ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’, die inmiddels is uitgegroeid tot een week.
Dit jaar is de nationale Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen doen daaraan mee. Zo komen onder andere op scholen, in wijken, buurten en bij vereniging en mensen met en zonder beperking samen. Om bijvoorbeeld met elkaar te sporten, zingen, koken of te eten. Ook nodigen bedrijven (zoals bij Muziekhandel Arie Willems) en overheden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking hebben hier al gebruik van gemaakt. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait.

In een reactie hieronder staat een update.