Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Gisteren organiseerde de gemeente een zogenaamde Prokkelstage, een initiatief van Stichting Prokkelen. 4 Clliënten van de Stichting ORO (zorg en begeleiding) liepen een dag mee bij verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie. Zo gingen ze naar het Museum, de Stadswinkel, het Sociaal Domein, het Stadskantoor en bezochten zij de kersverse wethouder Harrie van Dijk. Zo krijgen zij een beeld van de verscheidenheid aan afdelingen en taken die een gemeente heeft. Tevens wordt hierdoor de dialoog tussen de cliënten en de gemeente gestimuleerd. Ter afsluiting kregen de stagiaires een certificaat van de gemeente.
Het Fonds Verstandelijk gehandicapten, LFB, MEE, Sien, ’s Heeren Loo, SPZ, VGN en Gehandicaptensport Nederland staan samen aan de wieg van de Prokkelweek. In 2007 organiseerden zij de eerste ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’, die inmiddels is uitgegroeid tot een week.
Dit jaar is de nationale Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen doen daaraan mee. Zo komen onder andere op scholen, in wijken, buurten en bij vereniging en mensen met en zonder beperking samen. Om bijvoorbeeld met elkaar te sporten, zingen, koken of te eten. Ook nodigen bedrijven (zoals bij Muziekhandel Arie Willems) en overheden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking hebben hier al gebruik van gemaakt. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait.

In een reactie hieronder staat een update.

5 reacties:

Update:
Vandaag is het de Nationale Prokkelstagedag voor mensen mét een verstandelijke beperking en mensen zonder. Net als vorig jaar (zie hierboven) deed de gemeente Helmond vandaag wederom mee. Wethouder Harrie van Dijk, Martien en Mandy samen met Femke, Bart en Gerianne, bij elkaar op Prokkelstage. Dit alles met de bedoeling dat deze stagiairs eens op een leuke en interessante manier achter de schermen van de gemeentelijke organisatie kunnen kijken.
Ad van den Brand was erbij en maakte een uur geleden de onderstaande foto.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 6 juni 2019 om 16:21:

Och wat leuk voor mijn zusje Gerianne. Helemaal top Gerianne.

Beantwoorden
Renate Dijckmans

Patrick (31) uit Helmond heeft een autisme spectrum stoornis. De beperking lijkt hem niet te deren. Hij voelt zich kunstenaar en maakt kleurrijke objecten van hout, glas en ander materiaal. Zijn kunstwerken zijn te koop bij Artoro aan de Van Speijklaan.
Maar bovenal is Patrick een blij mens. Voor de camera vertelt hij over een bijzondere ontmoeting. Vorig jaar trok hij 2 dagen op met Harrie van Dijk, wethouder Zorg en Welzijn, 1 dag op het gemeentehuis en 1 dag bij de zorginstelling ORO, zijn leefwereld. Ze leerden elkaar kennen en waarderen. Vanuit gelijkwaardigheid. De wethouder verdiepte zijn kennis over kwetsbare burgers en Patrick werd vooral gevoed met trots. Er werd naar hem geluisterd. In het gemeentehuis hangt nu 1 van zijn schilderijen.

2 Werelden kwamen samen. Dit heet prokkelen, een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en zonder beperking. In de jaarlijkse Prokkelweek (begin juni) zetten overheden, organisaties en bedrijven hun deuren open voor mensen met een beperking die worden gekoppeld aan een medewerker om een dagje mee te lopen. Een leerzame ervaring en in de geest van het VN-verdrag Handicap, waarbij iedereen meedoet, en serieus wordt gewerkt aan een inclusieve samenleving.

Beantwoorden

Wat gaaf voor Femke

Beantwoorden
Petra Ficklscherer

TOP!????????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *