6reacties

Rabobank sluit 2 ‘plofkraken-geldautomaten’


De Rabobank heeft de geldautomaten op de Wederhof (in de Rijpelberg) en de Mierloseweg gesloten. De bank besloot dat die tijdelijk niet meer beschikbaar zijn vanwege het oplopend aantal plofkraken. Of die tijdelijke sluiting een definitieve wordt, weten ze nog niet.
Paul van Rijn, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Helmond: “Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in Nederland in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de impact van plofkraken. Daar houden we uiteraard ook rekening mee.”
Boven de Wederhof 1A en de Mierloseweg 35 zijn appartementen. De gebruikte zware explosieven richten soms grote schade aan waardoor de bewoners letsel of erger kunnen oplopen. Dat is een belangrijke reden juist die automaten te sluiten aldus Van Rijn. Bij dat besluit werd ook de beschikbaarheid van geldautomaten (van zowel de Rabobank als van collega-banken) in de nabije omgeving bekeken. “Bij de locaties waar dit niet het geval is, zijn we actief in gesprek met winkeliers voor een passend alternatief dat voorziet in de behoefte om contant geld te pinnen.” De 8 andere adressen met Rabobank-automaten blijven gehandhaafd.
Toeval of niet, die 2 gesloten locaties in de Rijpelberg en Helmond West werden in de afgelopen jaren in verband gebracht met plofkraken. In 2013 werd op de Wederhof ’s nachts een poging daartoe verijdeld, 2 jaar later was er ’s avonds op de Mierloseweg een mogelijke poging.
Het aantal plofkraken in Nederland blijkt weer terug van weg geweest. In 2012: 127, 2013: 129, in 2014: 44, in 2015: 56, in 2016: 79 en dit jaar waren het er tenminste al 20. Het precieze aantal wil de politie niet vrijgeven, maar de stijging zet volgens hen en de Nederlandse Vereniging van Banken door. Het hoofdkantoor van de Rabobank neemt daarom extra veiligheidsmaatregelen om daarmee criminele bendes te ontmoedigen en de schade te beperken.

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Ik begrijp het wel. Je zal er maar boven wonen. Hopelijk komt er snel een alternatief.

Marian Figaroa

Dat is voor de Rabo de goedkoopste manier mensen betalen voor service maar krijgen er minder van ..maar wat dacht je van een airbag gevuld met blauwe inkt die afgaat wanneer er genoeg druk ontstaat zo als bij een explosie met ook nog een rook gordijn en de beste beveiliging is nog altijd centrale camera bewaking die activiteiten om de pinautomaten vast legt maar dan moeten gemeente wel voldoende politie op de been hebben en niet dat er ergens 20 kilometer verder een agentje van zijn koffie weg geroepen moet worden

Ik begrijp het wel en niet. Er zijn betonnen bollen geplaatst destijds, die kunnen ook aan de voorkant van de automaat gezet worden..
Daarbij kunnen Rijpelbergers dan alleen nog maar pinnen in de EMTE. Die automaat is werkelijk een gehannes. Iets extra pinnen bij de kassa mag niet meer.
Er is ook gevochten door de toenmalige wijkraad om weer een automaat terugvte krijgen. De RABO kan wellicht ook andere maatregelen treffen. Maar voor de bewoners erboven begrijp ik het wel.

Lenie Weijnen

En op die manier houdt straks het contante geldverkeer op met bestaan... Bedankt maar weer.. :-/

Die betonnen bollen vind ik een heel goed idee

Marian Figaroa

Alle begrip voor de bewoners erboven. Het zal je maar gebeuren zoals 2013. Maar kan niet zijn, dat dit niet is op te lossen. Wie bouwt zo'n plofautomaat dan ook weer op die bewuste plek ? Bij het pas vervangen vd automaat misschien meteen beter meteen door kunnen pakken. Waren we ook vd overal stoppende auto's op de weg afgeweest.
Gister nog ff pinnen, want dit kan bij de chinees niet. Sta je gister eindelijk met je rolstoel in de emtee, doet die pinautomaat (met erg weinig privacy) het ook niet. De rabo automaat was al dichtgemaakt. Wat een gehannes weer. Is er dan op zn minst een app dat we zien welke automaten er nog wel en of niet in gebruik zijn, ivm die storingen ed. ? Om dan ook nog effe richting brouwhuis te bewegen is dan echt niet ook nog te doen.
Hoe komen wij in de wijk nog aan contant geld ?? Er zijn nog genoeg winkels, plekken ed. waar je niet kunt pinnen. Erg triest dat iedereen maar telkens de dupe blijft worden van een groepje mensen wat de zaak voor iedereen verziekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: