Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Op een geldautomaat van de Rabobank in de Rijpelberg is vannacht geprobeerd een plofkraak te plegen. Met een Audi TT werd kort voor 4 uur de toegangsdeur tot de automaat in het winkelcentrum aan het Wederhof geramd. Vanuit een cilinder werd vervolgens geprobeerd de automaat met gas te vullen, maar het kwam niet tot een ontploffing.
De dader of daders werden zonder buit verjaagd door de erboven wonende bewoners, zo liet de politie weten. Zij zouden wakker geworden zijn van de klap. Een explosieven verkenner van de politie heeft de aangetroffen situatie samen met de brandweer gecontroleerd en stelde vast dat er geen gevaar voor de omgeving bestond. De politie is daarop begonnen met een uitgebreid onderzoek. De aan de achterzijde beschadigde Audi en aangetroffen gascilinder zijn in beslag genomen voor onderzoek.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

5 reacties:

De Rabobank Helmond laat weten dat deze geldautomaat aan het Wederhof door de plofkraak buiten gebruik is doordat die te veel beschadigd is geraakt.
Hun dichtstbijzijnde automaten zijn aan de Geysendorfferstraat en Overloop.

Beantwoorden

Ik heb een helicopter gehoord, heeft dat hier wat mee te maken?

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:

Poging plofkraak pinautomaat
Woensdagmorgen rond 4.00 uur werd geprobeerd een pinautomaat aan de Wederhof open te breken. Omwonenden die wakker werden van een doffe knal keken naar buiten en zagen een auto voor de pinauto staan. Naast de auto werd een man in zwarte kleding gezien en met een bivakmuts op.
Omdat de plofkraak mislukte en inmiddels veel bewoners wakker waren, liep de man weg in onbekende richting. Het is niet uitgesloten dat er meerdere daders bij de (poging) plofkraak betrokken waren.
De politie startte direct met een (buurt)onderzoek. De auto bleek die nacht te zijn weggenomen vanaf de Fokkerlaan. De politie vraagt getuigen die iets bijzonders hebben gezien, zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoonnummer: 0800-7000.

Beantwoorden

Ik zag weer een heel klein mannetje weglopen. (waarschijnlijk kabouter Plof)

Beantwoorden

Mijn vader zag vannacht waarschijnlijk iemand op de wacht staan, daar leek het op. Heeft dat er iets mee te maken?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *