10reacties

Renovatie paalwoningen begonnen


Gisteren werd het bouwbord van de renovatie van de 2 paalwoningen geplaatst. Bij de brand van theater ‘t Speelhuis 21 maanden geleden werden die woningen ernstig beschadigd
Dinsdag werd begonnen aan deze 2 laatste zichtbare herinneringen aan de brand. De opvallende oranje afdekzeilen die deze onbewoonde panden tegen neerslag beschermen, zullen verdwijnen. De ene kubus wordt opgeknapt, de andere (die het dichtst bij de bibliotheek staat) is niet meer op te knappen, die kubus wordt vervangen door een nieuwe. Wie daarin wil gaan wonen: eigenaar Adriaans Vastgoed uit Stiphout verkoopt de leegkomende paalwoningen voortaan. Er staat er nu 1 te koop voor 157.500 euro.

Speelhuis-dossierNieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

Hieronder zie je de ravage in de paalwoning bij de bieb. Die foto's kregen we toegestuurd door Noud.

Uit de paalwoning die het dichtst bij de bieb staat, zijn inmiddels vrijwel alle verbrande delen verwijderd. Gisteren werd er een steiger om de paalwoning aan het Speelhuisplein 1 gebouwd.
Hieronder 8 foto's in chronologische volgorde.
ja, en wat was nou de oorzaak van die brand:::::::::
Ik begrijp uit info dat zelfs optredende groepen in dit verband met::brandstichting werden gebracht,

Dit is zo low life en anderen weten wel hoe het zit.....
:::

Ik denk er zo het mijne van inderdaad. Dit was geen ongelukje als je het mij vraagt.

Iedereen weet hoe het zit, aangezien dat gewoon bekend is gemaakt: kortsluiting in een elektriciteitsleiding van het theater. Niemands schuld en geen groep die daar door de politie, de brandweer of het speelhuis mee in verband wordt gebracht.

Fijn dat met de renovatie eindelijk is begonnen, die aangetaste woningen vormden nog steeds een pijnlijke herinnering aan die trieste avond...

Hey, dat is mijn broer daar links op die onderste foto.

In het filmpje hierboven wordt gezegd dat de Paalwoningen te koop zullen worden gezet. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Ze kunnen gehuurd worden.
Verder wordt er gezegd dat er al twee jaar aan de paalwoningen wordt gewerkt. Ook dit klopt niet. De renovatie is op 1 oktober begonnen. 5 weken geleden dus. Er is wel heel hard gewerkt door de bouwvakkers. ;)

Zonde van tijd en geld om die lelijke kubussen op te knappen. Afbreken en bouw er een mooi theater

@Olienutje op zondag 17 november 2013 om 17:22:

dat gaat niet zomaar kost miljoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: