2reacties

Riooljournalistiek: Engelseweg afgesloten

Vanaf morgen is de Engelseweg voor de rest van de maand afgesloten tussen de kruising met de onderdoorgang bij het station en de spoorwegovergang bij de Vlisco. Het gaat alleen om de rijbaan richting het kanaal. In de andere richting blijft de Engelseweg open voor het autoverkeer. Daar geldt wel een verlaagde maximumsnelheid van 30 km/u.
Het autoverkeer wordt omgeleid via de Churchilllaan en de Vossenbeemd. Met de bekende gele borden wordt de omleidingsroute aangegeven. Het nieuwe parkeerterrein aan het Pastoor Janssensplantsoen blijft zoveel mogelijk open.
Het fietspad en voetpad naast de Engelseweg is in beide richtingen afgesloten. Fietsers kunnen omrijden via station Helmond. Buslijn 24 rijdt een andere route, via de Weg op den Heuvel.
En dan nu het stukje riooljournalistiek: deze wegafsluiting wordt veroorzaakt door herstelwerkzaamheden aan de riolering. In 2013 is er een kous in de rioolbuis ingebracht. Met warm water is deze kous met hars uitgehard tegen de binnenkant van de rioolbuis. De buis krijgt hierdoor als het ware een nieuwe, sterke binnenkant en kan dan weer jaren mee. Kousen als deze hebben namelijk een levensduur van minimaal 50 jaar. Uit onderzoek is echter gebleken dat de kwaliteit van de toen ingebrachte kous onvoldoende is. Er moet daarom een nieuwe kous worden aangebracht waardoor de weg nu wordt afgesloten.
Toen de kousmethode in 2011 bij de rioleringswerkzaamheden in de Julianalaan werd toegepast, maakte de gemeente dit filmpje waarin de methode wordt uitgelegd: