10reacties

Rode kasteeltjes voor niet-Helmonders


Sinds woensdag zitten er rode kasteeltjes bovenop de wegwijzers op de looproute tussen het centraal station en het centrum. De bedoeling is dat mensen die onze stad nog niet kennen, zoals toeristen, daarmee makkelijker de weg naar het centrum vinden.
Deze ‘kasteeltjes-route’ begint vlakbij het station met een groot kasteel met daarop “Welkom in Helmond” en een korte uitleg over de stickers. Want op die kasteeltjes komen binnenkort nog verschillende stickers: gele stickers die de route naar het centrum aangeven en blauwe voor de route naar het kasteel.
De route is nog niet helemaal klaar. Op de kop van de Veestraat komt nog een groot kasteel als markering van het eindpunt. Op dat kasteel kunnen én mogen kinderen dan spelen en klimmen, terwijl hun (groot)ouders bijvoorbeeld een terrasje pikken of aan het winkelen zijn.
Het aangeven van die looproute naar het centrum was een belangrijke wens uit het Centrumperspectief zo liet wethouder Erik de Vries weten. Binnenkort zal de Kasteeltjes-route feestelijk geopend worden met een leuke actie zo beloofd de gemeentelijke woordvoering.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

Super???????? Er wordt erg vaak de weg gevraagd vanaf het station, dus super initiatief...

Gelukkig niet die wc rollen ????????

Cliff van Doorne

Wat leuk!!!

Sorry ze mogen het geld wel ergens aan uit geven dan dit zeg Jezus......

Update:
Het grote speelkasteel op de kop van de Veestraat wordt pas geplaatst als de nieuwe indeling van de zaterdagmarkt gereed is. Een woordvoerster liet weten dat de wethouder hoopt dat die nieuwe indeling komend voorjaar gereed is.

Een speelkasteel op de markt vind ik een win win

Wilma Bloemers

Hadden het grote kasteel beter tussen de twee bloembakken kunnen zetten, dan kunnen de fietsers niet meer illegaal naar beneden vliegen. Wel mooi trouwens
.

Mieke van de Leur

@Cliff van Doorne op vrijdag 20 september 2019 om 14:17:

Volgens mij heb je dan pech, dat logo staat er ergens klein bij volgens mij. Helaas geen fotootje gemaakt. :-(

Ik vind het wel mooi.

Els van Duijnhoven

@José op zaterdag 21 september 2019 om 08:11:

Kwam hem net tegen. Met dat wc-rollen logo dus. :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: