Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.981 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

De zaterdagmarkt blijft op de Markt/Ameidewal, de aansluiting tussen die 2 delen wordt verbeterd en de marktkramen worden opnieuw ingedeeld. Dat zijn de belangrijkste items in de nieuwe marktvisie van wethouder Erik de Vries. Hij is blij met het resultaat dat in overleg met vele betrokken partijen is opgesteld: “De weekmarkt hoort echt bij Helmond en is belangrijk voor de levendigheid in de stad. Om de markt toekomst te kunnen geven, is een nieuwe visie noodzakelijk. Die ligt er nu. Na vaststelling door de gemeenteraad op dinsdag 27 november gaan we snel aan de slag met de uitwerking.”
Uit het onderzoek bleek dat de huidige locatie op de Markt /Ameidewal de beste locatie is. Er werden verschillende alternatieve locaties bekeken op onder andere de beschikbare ruimte, de bereikbaarheid, de ‘synergie’ met andere centrumfuncties en het toekomstperspectief. 
De aansluiting van de weekmarkt op het kruispunt Markt/ Ameidewal wordt verbeterd, zodat er 1 aantrekkelijke doorloop en zichtlijn ontstaat. Ook wordt meer groen aan de pleinen toegevoegd en gaan de marktkooplieden de zaterdagmarkt (uitgeroepen tot beste markt van Nederland in 2010) actiever promoten.
De markt moet enkele keren per jaar uitwijken voor de 2 kermissen en evenementen zoals de schaatsbaan. De nu gepresenteerde marktvisie gaat uit van een uitwijklocatie zo dicht mogelijk bij de vaste locatie. Zo blijft er synergie met de centrumfuncties én kan samenwerking gezocht worden met de evenementen die er plaatsvinden. De Koninginnewal is een aantrekkelijke optie aldus de wethouder. Daarnaast kan de Watermolenwal worden benut, zodra er een herinrichting heeft plaatsgevonden.
In de marktvisie staat nog niet wie, waar komt te staan. Dat moet nog uitgewerkt worden aan de hand van zogenaamde sfeergebieden. Hierbij wordt de beleving van de consument centraal gesteld: ontmoeten, beleven, proeven en kopen. De daadwerkelijke invulling van deze sfeergebieden en de opstelling daarin van de marktkramen wordt in samenspraak gedaan met alle belangengroepen. Nadat de gewenste branchering per sfeergebied is bepaald, wordt per sfeergebied het feitelijke inrichtingsplan gemaakt.

In de reacties hieronder staat een update.

14 reacties:

Daar komen jullie wel laat mee. Vroeger was de markt om 8 uur in de ochtend al druk bezocht. Door al die veranderingen is de markt gewoon kapot

Beantwoorden

Waar zou een markt anders zijn dan op de markt?

Beantwoorden

Ze moeten het assortiment verbreden ! Geen enkele stoffen/gordijnen kraam trek daar kooplui voor aan!

Beantwoorden

denk ook eens aan de mensen met rolstoelen… erg slecht!

Beantwoorden

Update:
Inmiddels is de volledige marktvisie (pdf) met het bijlagenrapport (pdf) door de gemeente vrijgegeven. Daarin staat onder meer uitgebreid beschreven welke sfeergebieden waar komen, dat de kiosk op de Markt verdwijnt en gaten tussen de marktkramen worden verboden. Ook worden de resultaten gegeven van een enquête onder Helmonders over de zaterdagmarkt.

Beantwoorden

svp niet rond kanaal want jah das een terrassen gebied en dan verniel je the nice place! jullie willen al het kanaal verniele met anderen torens etc! svp geen markt over het kanaal deel! laat terrassen de terrassen!

Beantwoorden

Toen de zaterdagmarkt nog alleen voor de middag was . Toen was het een goede , drukke markt met veel assortiment. Nu is het een sterfhuis.

Beantwoorden

helemaal mee eens lydia

Beantwoorden
Geraldine Rosegarden

Haha, in de krant zegt wethouder de Vries vandaag dat de weekmarkt een evenement moet worden.
– Als hij het over de woensdagmarkt heeft, dan is dat al een evenement. Een heel triest evenement dan, want hoe vaak ik daar al niet 2 of 3 eenzame marktkraampjes zag staan.
– Als hij het het over de zaterdagmarkt heeft en dat denk ik: doe ff normaal wethouder. Zo kun je alles onderhand wel een evenement noemen: winkelen bij de AH XL, een bezoekje aan de bieb, ’s nachts veilig door de stad lopen en ook een grote boodschap doen (thuis of in de voorgaande locaties). 🙂

Fijn dat er gewerkt wordt aan het verbeteren van de markt, maar blijf aub wel serieus wethouder! Met zulke uitspraken doet u de zaak gaan goed!

Beantwoorden

10 jaar geleden kwamen er zelfs mensen uit België voor de goede verse vis in te kopen,mensen uit Duitsland keken hun ogen uit op onze markt en gingen liever naar onze markt dan een uitstapje maken naar Eindhoven?
Bakken asperges namen ze mee naar huis en tomaten en kleding…
Nu vinden ze het een rommelzooitje ????
Waar is van de Vorst met hun stoffen? Schoenen kramen? Weg!, omdat de markt kooplui het zelfs niet meer zien zitten hier en klagen….

Beantwoorden

Op ‘de markt’ hoef je niet meer te zijn voor een beetje voordeel. Er zijn talloze andere aanbieders die spotgoedkoop werken. Je kunt terecht bij HEMA. Blokker,
Action en via acties bij supermarkten.

En als je iets meer geld wilt uitgeven. ASML in Veldhoven biedt chipmachines aan voor de prijs vanaf ca. 100 miljoen euro.

Beantwoorden

Goede verbindingen met de bussen van Hermes vanuit de verschillende wijken van Helmond – de bereikbaarheid – zullen ongetwijfeld een positieve invloed hebben op het aantal bezoekers van de zaterdagse markt. En dan heb ik het duidelijk niet over Bravoflex óók van Hermes, want onpraktisch, omslachtig en veel te duur (wordt verhoogd van 3 Euro naar 3 Euro 50).

Beantwoorden

@Peter van Lieshout op zondag 11 november 2018 om 06:42:

Knap hoe je in ieder topic Bravoflex weet te verwerken. Het systeem is brul, maar met de markt heeft het weinig te maken. De bezoekersaantallen zullen eerder afnemen doordat de jongere generatie liever naar de supermarkt gaat of online besteld.

Beantwoorden

“Om de markt toekomst te kunnen geven, is een nieuwe visie noodzakelijk.”……… Ok????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *