1reactie

Start bouw Kindcentrum Mondomijn


Kindcentrum Mondomijn begon 4 jaar geleden met een groepje van 5 kinderen. Nu komen er dagelijks ruim 200 kinderen en zijn er 25 medewerkers. Deze combinatie van school en kinderopvang krijgt een splinternieuw gebouw in Liverdonk, het jongste wijkdeel van Brandevoort.
Aan de Laan door de Veste 1000 verrijst een gebouw van zo’n 2.500 m² vloeroppervlak dat ‘op de groei’ is ontworpen (het gebouw is voorbereid op extra 450 m² vloeroppervlak). Maandagmiddag 21 oktober zal wethouder Margreet de Leeuw (Onderwijs) de eerste paal slaan als de deze officiële start van de bouw.
Hieronder een impressie (door KOW Architectuur) van het nieuwe gebouw in de specifieke bouwstijl van de wijk Brandevoort.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Bouw Kindcentrum Mondomijn gestart
Gistermiddag was het officiële startschot van de nieuwbouw van Mondomijn. Hun nieuwe onderkomen dient in het najaar 2014 klaar zijn. Dit is het eerste gebouw in het nieuwe wijkdeel Brandevoort-Liverdonk waar in totaal 300 woningen moeten komen die qua architectuur lijken op Brandevoort-Stepekolk en het Limburgse Thorn.
In het ontwerp van het Kindcentrum is in de zogenoemde traditionele boerderijstijl, duidelijk herkenbaar met een grote kap en klassieke details. Zo wordt het gebouw opgetrokken in traditioneel metselwerk dat wit en grijs wordt gekeimd (geschilderd). Het dak krijgt blauwgesmoorde keramische pannen.
Hieronder de foto's die Pressvisuals.com maakte:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: