Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.557 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Kindcentrum Mondomijn begon 4 jaar geleden met een groepje van 5 kinderen. Nu komen er dagelijks ruim 200 kinderen en zijn er 25 medewerkers. Deze combinatie van school en kinderopvang krijgt een splinternieuw gebouw in Liverdonk, het jongste wijkdeel van Brandevoort.
Aan de Laan door de Veste 1000 verrijst een gebouw van zo’n 2.500 m² vloeroppervlak dat ‘op de groei’ is ontworpen (het gebouw is voorbereid op extra 450 m² vloeroppervlak). Maandagmiddag 21 oktober zal wethouder Margreet de Leeuw (Onderwijs) de eerste paal slaan als de deze officiële start van de bouw.
Hieronder een impressie (door KOW Architectuur) van het nieuwe gebouw in de specifieke bouwstijl van de wijk Brandevoort.

1 reactie:

Bouw Kindcentrum Mondomijn gestart
Gistermiddag was het officiële startschot van de nieuwbouw van Mondomijn. Hun nieuwe onderkomen dient in het najaar 2014 klaar zijn. Dit is het eerste gebouw in het nieuwe wijkdeel Brandevoort-Liverdonk waar in totaal 300 woningen moeten komen die qua architectuur lijken op Brandevoort-Stepekolk en het Limburgse Thorn.
In het ontwerp van het Kindcentrum is in de zogenoemde traditionele boerderijstijl, duidelijk herkenbaar met een grote kap en klassieke details. Zo wordt het gebouw opgetrokken in traditioneel metselwerk dat wit en grijs wordt gekeimd (geschilderd). Het dak krijgt blauwgesmoorde keramische pannen.
Hieronder de foto’s die Pressvisuals.com maakte:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *