63reacties

‘Helmonder Ruben C. is notoire rasoplichter’

De eigenaar van de Hilversumse nachtclub Rex is de laatste naam in een mogelijk ellenlange lijst van slachtoffers van de notoire (internet)oplichter Ruben C. (24) uit Helmond. Marco van Velthooven startte gisteren via Facebook een klopjacht nadat hij zich voor 500 euro tegoed deed aan dure champagne en wodka, maar de rekening nooit betaalde. Dat schrijft De Telegraaf vanavond.
De manager van nachtclub tuinde er in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april in. De Helmonder vertelde haar dat zijn werkgever vooraf 500 euro had overgemaakt omdat hij werknemer van de maand was. Met een screenshot van de overboeking kon hij dit ’bewijzen’. Dom natuurlijk en gelukkig maar een klein bedrag reageert de eigenaar. “Dat hij veel meer slachtoffers heeft gemaakt, is veel ernstiger. Hij moet worden gestopt.”

Een zoektocht op zijn naam levert talloze resultaten op van mensen die zeggen door hem te zijn opgelicht. Zijn slachtoffers lijkt C. vooral via Marktplaats te maken waar hij onder zijn eigen naam opereert. Volgens 1 van de anonieme gedupeerden loopt het aantal slachtoffers tot in de 300. “Er zijn tientallen deurwaarders die hem zoeken, er zijn criminelen die hem wat aan willen doen. Er zijn bejaarden beroofd door hem. Hij verkoopt spullen via Marktplaats die hij niet heeft. Hij huurt dure smokings die hij niet betaalt en heeft zelfs 2000 euro van zijn kapper gestolen.”
De clubeigenaar stuurde de oplichter via Facebook een berichtje, nadat zijn naam binnen enkele uren opdook onder de Facebook-oproep. Daarop werd de eigenaar door de Helmonder beschuldigd van smaad en laster. Maar C. beloofde desondanks de 500 euro alsnog te betalen. “Hij beloofde er 750 euro van te maken. Ik ben benieuwd of ik morgen iets op mijn rekening zie verschijnen.” aldus de nachtclubeigenaar.

In de reacties hieronder staan diverse updates.