Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.300 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
63reacties

De eigenaar van de Hilversumse nachtclub Rex is de laatste naam in een mogelijk ellenlange lijst van slachtoffers van de notoire (internet)oplichter Ruben C. (24) uit Helmond. Marco van Velthooven startte gisteren via Facebook een klopjacht nadat hij zich voor 500 euro tegoed deed aan dure champagne en wodka, maar de rekening nooit betaalde. Dat schrijft De Telegraaf vanavond.
De manager van nachtclub tuinde er in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april in. De Helmonder vertelde haar dat zijn werkgever vooraf 500 euro had overgemaakt omdat hij werknemer van de maand was. Met een screenshot van de overboeking kon hij dit ’bewijzen’. Dom natuurlijk en gelukkig maar een klein bedrag reageert de eigenaar. “Dat hij veel meer slachtoffers heeft gemaakt, is veel ernstiger. Hij moet worden gestopt.”
Een zoektocht op zijn naam levert talloze resultaten op van mensen die zeggen door hem te zijn opgelicht. Zijn slachtoffers lijkt C. vooral via Marktplaats te maken waar hij onder zijn eigen naam opereert. Volgens 1 van de anonieme gedupeerden loopt het aantal slachtoffers tot in de 300. “Er zijn tientallen deurwaarders die hem zoeken, er zijn criminelen die hem wat aan willen doen. Er zijn bejaarden beroofd door hem. Hij verkoopt spullen via Marktplaats die hij niet heeft. Hij huurt dure smokings die hij niet betaalt en heeft zelfs 2000 euro van zijn kapper gestolen.”
De clubeigenaar stuurde de oplichter via Facebook een berichtje, nadat zijn naam binnen enkele uren opdook onder de Facebook-oproep. Daarop werd de eigenaar door de Helmonder beschuldigd van smaad en laster. Maar C. beloofde desondanks de 500 euro alsnog te betalen. “Hij beloofde er 750 euro van te maken. Ik ben benieuwd of ik morgen iets op mijn rekening zie verschijnen.” aldus de nachtclubeigenaar.

In de reacties hieronder staan diverse updates.

63 reacties:

????

Beantwoorden
Sherilyn Thomassen

Lekker heerschap die Ruben Donald Coenraad. Ik blijf het altijd vreemd vinden dat de politie bij zo iemand niet snel ingrijpt.
Lang leve Google: op het forum van Stichting Stop Internetoplichting dit jaar al 13 pagina’s over hem: https://www.opgeletopinternet.nl/index.php/topic,31373.0.html
Als ik dat zo’n beetje zit te lezen kent hij zijn vak als oplichter, ik ken hem gelukkig niet maar zijn slachtoffers helaas of gelukkig al wel. Nu de politie nog!!!

Beantwoorden

@Sherilyn Thomassen op woensdag 20 april 2016 om 06:28:

Dat was mijn reactie ook haha

Beantwoorden
Francis van Lieshout

Update 1:
De door de Helmonder beloofde 750 euro (of desnoods 500 euro) was vandaag nog niet binnen bij de nachtclub. Eigenaar Marco van Velthooven gaat daarom deze week toch aangifte van oplichting bij de politie doen tegen Ruben C. zo liet hij vandaag weten.

Beantwoorden

Ook nog 600 van te goed Tog niet de enigste

Beantwoorden

Hahahaha die kennen we nog wel he

Beantwoorden

Ruben Coenraad ?

Beantwoorden

Vreemd ik moet altijd betalen voor ik wat krijg .

Beantwoorden

Krijg nooit spullen mee zonder betalen haha

Beantwoorden

Ruben, ik denk dat ze je ontdekt hebben. Gisteren stond het ook op de sites van het ED en Omroep Brabant.
Je Facebook maakte je al onzichtbaar, maar je bent je Instagram vergeten. Dadelijk ziet iedereen je op https://www.instagram.com/donaldcoenraad/ ss

Beantwoorden

Typische gladjanus en praatjesmaker, maar verder “ho maar”!!

Beantwoorden

Update 2:
’40 Aangiften tegen Ruben C.’ én zijn ex trekt nu ook de beerpunt open
Er liggen bij de politie inmiddels zo’n 40 aangiften tegen Ruben C. Dat kreeg een Amsterdammer te horen toen ook hij deze week aangifte deed. De woordvoering van de verschillende politie-eenheden kunnen dat aantal niet aan ons bevestigen. Wel dat de eigenaar van nachtclub Rex inmiddels aangifte van oplichting deed, net als een Rotterdams restaurant. De politie in het Belgische Gent heeft inmiddels een onderzoek naar Ruben C. ingesteld. In België konden ze op dit moment daarover nog geen informatie kwijt. Ook de slachtoffers op Marktplaats en een huurbaas van appartementen in Amsterdam weet inmiddels wat het is om met de rasoplichter te maken te hebben.
De politie neemt de zaak heel serieus volgens de Amsterdammer die anoniem wenst te blijven. Door nep-concerttickets ging hij voor 1300 euro het schip in en werd ook nog eens 200 euro lichter via een vaker gebruikte truc van de Helmonder. Die vroeg zijn ‘vriend’ even snel geld voor te schieten. Hij beloofde daarbij een hoger bedrag terug te betalen… Van een kale kip kun je niet plukken, dus verwacht die 1500 euro niet terug, liet de dienstdoende agent de Amsterdammer bij zijn aangifte weten.
Uit schaamte hielden veel slachtoffers tot nu toe hun mond. Maar na de vele publiciteit verschenen van die laatste truc inmiddels diverse voorbeelden van andere ‘vrienden’ die de rasoplichter daarvoor benaderde:

Ook zijn ex-vriendin doet vandaag uitgebreid haar verhaal in De Gooi- en Eemlander. “Ik was verliefd en ben gebruikt. Ik ben er zelf net zo hard in getrapt!” zegt zei in die krant. Fleur van Harskamp uit Hilversum is de hoogblonde dame die op de foto bovenaan bij Ruben in nachtclub Rex staat.
Zij werd overigens niet als zoveel anderen voor honderden euro’s opgelicht. Maar net als zijn familie, wordt ook zij veelvuldig en minder prettig op Ruben’s oplichtingspraktijken aangesproken. “Door dit vreselijke gedoe heb ik zelfs mijn account op Facebook moeten deactiveren. Ik wil mijn sociale leven weer terug!”
“Hij heeft waarschijnlijk wél mijn laptop gebruikt voor oplichting op Marktplaats. Hij woonde anderhalve maand in Hilversum bij mijn moeder en mij in huis. Zonder een cent kostgeld te betalen.” Ze durft die computer thuis nu niet meer te gebruiken en gaat aangifte tegen hem doen.
Fleur leerde Ruben C. eind vorig jaar kennen. Hij strikte haar met tripjes naar ‘zijn’ appartement in Monaco, dure feestjes met veel glamour, ’zakenafspraken’, overnachtingen in tophotels en rijden in bolides als een Porsche Panamera en een Mercedes AMG. Ze woonden zelfs een tijdje samen aan de Prinsengracht in Amsterdam. Zijn rijkdom verklaarde de charmeur door zich voor te doen als vastgoedhandelaar. Of als advocaat, jurist, artiestenmanager, baron. Net hoe het hem het beste uitkwam.
Fleur merkte af en toe wel dat mensen geld van hem terug wilden. Maar ze werd door hem meteen overbluft toen ze hem er een keer over aansprak. Hij zei afgeperst te worden omdat hij zo rijk was.
Vorige week barstte de bom voor Fleur toen Ruben in een café aan het Amsterdamse Rembrandtplein tegen de lamp liep. “Hij kon niet betalen en moest daar zijn telefoon achterlaten.’”
Een paar weken geleden zag Fleur de film Catch me if you can met de innemende ’meesteroplichter’ Leonardo di Caprio. Precies haar ex, vindt ze. ”Tegelijk is hij een tweede Joran van der Sloot. Ik ben veel banger voor hem dan voor de mensen die nog geld van hem krijgen. Hij is een psychopaat die iemand zo de keel doorsnijdt. Echt ontoerekeningsvatbaar.”

Ruben C. zelf is nog altijd onbereikbaar voor commentaar.
@Ruben: Als je dit leest: jouw reactie hieronder of via [email protected] wordt gewaardeerd.

Beantwoorden

Waarom ruben C. In de tekst gebruiken terwijl in de app-chat wel de naam Ruben Coenraad wordt getoond ☺☺☺☺

Beantwoorden

@Ton op vrijdag 22 april 2016 om 15:46:

Wat een kluns is die Ruben inderdaad. Als je oplicht laat je niet overal je naam achter! Tenminste, dat zou ik niet doen. 🙂
Als ik het goed lees zit de politie België er eerder achteraan dan de Nederlandse. Of zouden stille wateren diepe gronden hebben? 🙂
Hopelijk pakken ze hem hard aan!!!

Beantwoorden

@Frank op vrijdag 22 april 2016 om 15:57:

Of zou hij juist heel erg gewiekst zijn en helemaal geen Coenraad van achteren heten?
Maar wat een klojo, die moeten ze toch zo hebben?

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

Daar trap je toch niet in

Beantwoorden

Moet via ing een factuur betalen…net of dat met abn niet kan…haha wie trapt hierin pffff

Beantwoorden

Deze jongen heeft hulp nodig.

Beantwoorden

Net zoals de vorige berichten op dit artikel deed de heer “Ruben” Roderik Donald Joannes Coenraad zich ook voor mij voor. Hij belde me voorbije dinsdag 19/04 rond 18u ‘s avonds op om een limousine te huren van mijn bedrijf genaamd Party Ride in Antwerpen (België) omdat er zogezegd last minute cliënten van hem overkwamen. Dit moest met de nodige exclusieve dranken. Gedurende 2 nachten di/woe en woe/don heeft hij mij en meerdere andere Belgische zaken opgelicht. Als je zijn naam in typt op google vind je meerdere zaken en personen die hij reeds in Nederlands heeft opgelicht. Ik (Party Ride) ben er helaas ook ingetrapt, hij laat een vals betalingsafschrift zien van zijn bankaccount en zo krijgt hij het voor mekaar. Het geld zal ik en de volgende andere Belgische zaken helaas nooit te zien krijgen vrezen we.
-Party Ride (Antwerpen): €2000,00 (opgelicht)
-Restaurant De Karmeliet (Brugge): €+-2000,00 (opgelicht)
-Kostuumverhuur Azaert (Gent): €500,00 (opgelicht)
-Horecazaak “De Palieter” (Gent): €+-600,00 (opgelicht)
-“Horecazaak-bordeel” “De Schaapstal” (Gent): €2500,00 (mislukt om op te lichten)

Dit zijn de zaken in België van wie ik het zelf weet die werden opgelicht voorbije week. Steeds werd er last-minute geboekt en toonde hij vooraf een betalingsafschrift wat niet echt was..

Periode van oplichting: 19/04/2016 – 21/04/2016
Naam oplichter: “Ruben” Roderik Donald Joannes Coenraad
—————————————–

Voorbije donderdag kon de oplichter gevat worden te Gent maar helaas liep die enkele uren later weer vrij rond.

Hij zegt alsnog de betalingen in orde gemaakt te hebben, maar daar geloven wij al lang niets meer van.

Deze oplichting gaat niet meer over enkele tientallen, of honderdtallen euro’s, maar wel over tienduizenden euro’s in totaal…

Met vriendelijke groet,
Party Ride.

Beantwoorden

Dat is toch niet meer normaal!! Ik krijg bijna plaatsvervangende schaamte als Helmonder.

Beantwoorden

@Sandra op maandag 25 april 2016 om 13:03:

Ik heb vaag het vermoeden dat er honderden zijn die die jongen heel graag gratis willen helpen. Zelfs in België nu.

Beantwoorden

Zal wel eens een flink pak rammel krijgen, die dwaas, ook dat zal helemaal gratis zijn.

Beantwoorden

De baron van helmond

Beantwoorden

Update 3:
Zojuist krijgen we een snel telefoontje van de Belgische politie dat Ruben C. in Hasselt in België is gearresteerd. Die aanhouding werd verricht vanwege hetgeen de eigenaar van limo-service gisteren om 18.06 uur hierboven schreef.
Zodra we meer weten, laten we je dat hieronder weten!

Beantwoorden

Update 4:
De Belgische krant Het Laatste Nieuws (meestal beter geïnformeerd over wat er zich daar in België afspeelt dan de weblog 😉 ) meldt zojuist:

Nederlandse oplichter loopt tegen de lamp in Hasselt
De beruchte Nederlandse oplichter die het twee dagen lang en breed heeft laten hangen in ons land zonder één euro te betalen, is vanmorgen in de boeien geslagen in het Limburgse Hasselt. Daar was hij gisterenavond ingecheckt in een hotel.
Vandaag raakte bekend dat fantast Ruben Coenraad tijdens een blitzbezoek aan Brugge, Gent en Antwerpen verschillende zaken oplichtte. Zo ging hij voor 1.500 euro tafelen in driesterrenrestaurant De Karmeliet, liet hij zich rondrijden in een limousine (prijskaartje 2.000 euro) en heeft hij zowel bij een studentencafé als een kostuumverhuurzaak nog een rekening staan van ruim 500 euro.
De zelfverklaarde vastgoedmagnaat uit Helmond ging overal hetzelfde te werk met zijn gladde praatjes, werd zelfs al twee keer door de politie onderschept, maar mocht telkens begaan. Tot vandaag. Nadat hij gisteren in een hotel in Hasselt was ingecheckt, werd hij vandaag opgepakt. De politie heeft hem al een eerste maal ondervraagd en Coenraad is ondertussen ook aangehouden.
Ruben heeft asperger, een vorm van autisme”, reageert zijn moeder. “Hij heeft hulp nodig.” In Nederland was de voorbije dagen een ware heksenjacht aan de gang nadat tientallen gedupeerden hun verhaal in de media deden.

Het 3-sterrenrestaurant De Karmeliet werd gewaarschuwd door het limousineverhuurbedrijf.

Beantwoorden

Mooi,beter dan in nederland,hier was het een taakstrafje

Beantwoorden

https://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2016/04/Ruben-C-Helmond.jpg

Beantwoorden

Ook Quote schrijft over hem. En niet omdat ie opeens wel miljonair is… http://www.quotenet.nl/Nieuws/Deze-laaielichter-tilt-studenten-door-zich-voor-te-doen-als-Quote-redacteur-177487

Beantwoorden

Wat een rotkop heeft die idioot. Maar het ergste vind ik dat al die mensen hun geld kwijt zijn en erin zijn getrapt.
Hopelijk word hij zwaar gestraft.
Snap trouwens niet als er op een site over oplichters al 13 pagina’s vol staan over hem met bewijzen dat deze malloot niet eerder is gepakt.

Beantwoorden

Door mijn 1ste en ook meteen de laatste taxi rit met hem en bij thuiskomst in de nacht van maandag op dinsdag ben ik er achtergekomen dat ik was opgelicht voor 600 euro. De rit van knokke casino naar Hasselt zou hij overschrijven via bank en heeft hier ook een bewijs van laten zien en heb ik een foto van gemaakt. Maar alle mooie praatjes waren te mooi om waar te zijn. Door mijn snelle optreden samen met het genoemde limousine bedrijf uit Kontich hebben wij er samen voor gezorgd dat de hasseltse politie haar werk super snel heeft uitgevoerd want dhr c zou vandaag dinsdag 26 april weer vertrekken naar Helmond, ik vond dat hij nu slachtoffers genoeg had gemaakt en heb de politie verteld dat het nu tijd is en omdat we weten waar hij nu zat in te grijpen. Gelukkig is dit allemaal goed gelukt. Laten we allemaal hopen dat we met alle gedupeerden er een mooi zaak van kunnen maken. Morgen woensdag 27 april zal ook ik aangifte gaan doen in belgie en nederland, omdat ik vandaag geen ruimte had in mijn agenda. Dus mensen die gedupeerd zijn Door deze persoon en waar bewijzen van zijn doe aub aangifte…met zijn allen staan we sterk.

Beantwoorden

Ook ik ben opgelicht voor 3200 euro die ik nooit meer
zal terug zien van Ruben. Ruben is van het woonwagenkamp afkomstig.

Hier in belgie moet ik hem niet tegen komen want dan gaat hij nog wat meemaken.

Beantwoorden

Beste Frank, graag voor deze vrijdag 29/04/2016 klacht indienen bij politie en u burgerlijke partij stellen. Party Ride alsook alle andere gedupeerden hebben dit reeds gedaan en het nederlands Men’s company (opgelicht voor +-€7000,00) heeft reeds een advocaat geraadpleegd. De politie houdt de oplichter zeker vast tot vrijdag zodat er verder onderzoek kan gebeuren en andere onbekende gedupeerden nog klacht kunnen indienen. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer en zal hij te horen krijgen of zijn aanhouding al dan niet zal worden verlengd. Indien hij zou worden vrijgelaten kan de nederlandse politie hopelijk vragen om hem uit te leveren naar NL.

Beantwoorden

Ik werd “gelukkig maar” voor 150 euro door hem getild. 🙁
Dat ga ik dus nooit meer terugzien. 🙁
Sterkte aan alle bovenstaande medeslachtoffers in binnen- en buitenland!

Beantwoorden

Dankzij de alerte taxichauffeurs in België zit Coenraad vast in Hasselt tot tenminste vrijdag a.s. Chapeau! Wij zijn opgelicht voor bijna 7.000 Euro afgelopen weekend. Gisteren aangifte gedaan in Nederland, vanmorgen alles doorgestuurd naar Justitie in België. Ook reeds onze advocaat op de zaak gezet. We onderhouden contact met de Nederlandse en Belgische pers, en met vele gedupeerden.

OPROEP AAN ALLE GEDUPEERDEN:
DOE ZO SNEL MOGELIJK AANGIFTE BIJ DE POLITIE (IN NL OF B)!!!

TOELICHTING: vrijdag a.s. gaat de Belgische justitie beslissen of Coenraad langer vast blijft zitten. Dat is voor de gedupeerden heel belangrijk want als hij op vrije voeten wordt gesteld dan zal hij in de anonimiteit verdwijnen en is waarschijnlijk geen verhaalsmogelijkheid meer. Hoe meer aangiften hoe groter de kans dat hij blijft vastzitten!!

!!! BLIJF DIT WEBLOG VOLGEN, MORGEN PUBLICEREN WIJ DE ADRESSEN VAN DE BELGISCHE EN NEDERLANDSE JUSTITIE WAAR UW AANGIFTEN NAAR TOE GEZONDEN MOETEN WORDEN!

Voor contact 06 54 686473 tel. en whatsapp en sms.

Beantwoorden

@Frank op woensdag 27 april 2016 om 11:20:

Ruben is zeker niet van een woonwagenkamp afkomstig.

Beantwoorden

Update 5 met Toelichting/leeswijzer bij de bovenstaande reacties van (de door Ruben C. opgelichte) Party Ride en Erwin:

Grootste slachtoffer (bijna 7.000 euro) roept andere slachtoffers op
Vanwege hun reacties (deze, deze én deze) heeft de weblog de beide heren vanmiddag uitvoerig telefonisch gesproken. Naar aanleiding daarvan mailde Peter Van Eyndhoven van Party Ride ons deze foto van Ruben C. die zich in Peters limousine als een vorst liet rondrijden:

Peter Van Eyndhoven is een student en de kleine zelfstandige van luxelimoservice Party Ride. Sinds enkele jaren heeft hij dat bedrijfje in de regio Antwerpen. Vooral doordat deze Vlaming overal achteraan zit, zit Ruben C. nu in ieder geval tot vrijdag vast. En dankzij hem staan de Belgische praktijken waarvan de Helmonder verdacht wordt, breeduit in de Belgisch en ook Nederlands media.
Het nu geleden verlies van 2000 euro door toedoen van de Helmondse oplichter, gaat de kleine zelfstandige namelijk niet in de koude kleren zitten. Er is hem veel aan gelegen de oplichter te stoppen en wie weet ooit (een deel van) zijn geld terug te krijgen. Over de bewuste 2 dagen dat zijn limo werd gehuurd (en niet betaald) en de andere oplichtingen, vertelden 3 Gentse studenten vanochtend. Zonder dat ze onraad roken, waren zij er die 2 dagen bij.

Een advocaat kan de kleine zelfstandige Belg zich financieel niet veroorloven. Daar komt mede gedupeerde Erwin uit Nederland dan goed van pas. Die Nederlander is met bijna 7000 euro waarschijnlijk het grootste slachtoffer van Ruben C. Hij heeft zijn advocaat op de zaak gezet. Een advocaat die zowel in Nederland als in België zijn vak mag uitoefenen.
Erwin’s oproep vanmiddag aan de slachtoffers van Ruben C. is duidelijk: doe aangifte bij de politie. Morgen geeft Erwin de adressen waar zij dat kunnen doen. Zodoende wordt bij zowel de Nederlandse als Belgische justitie duidelijk op welke schaal de oplichting plaatsvond. Wie weet kan dat het recht vrijdag helpen als er besloten wordt wat te doen met de Helmonder.

De 2 gedupeerden hebben toegezegd een ieder hier op de hoogte te houden zodra zij meer weten.
Wil je geen officiële aangifte doen, maar wil je het wel melden, hieronder kan dat zonder aanmelden of inloggen of iets dergelijks.

Beantwoorden

Triest, triest en triest.
En die loopt dadelijk op vrijdag weer gewoon los vanwege gebrek aan bewijs of dat hij een beetje ziek is of door een slimme gratis advocaat. En dan gaat hij weer gewoon verder.
Triest!

Beantwoorden

@Tineke T op dinsdag 26 april 2016 om 07:40:

Hoop dat hij psychische hulp krijgt die hij nodig heeft

Beantwoorden

Deze Nederlandse oplichter Ruben C. blijft in zijn eigen fantasieën geloven. Zo weigerde hij tijdens zijn verhoren het recht op bijstand van een advocaat. Aanstaande vrijdag verschijnt hij dus opnieuw voor de raadkamer die zich zal buigen over zijn verdere aanhouding.

Beantwoorden

Het feit dat Ruben C. tijdens zijn verhoor het recht op bijstand van een advocaat geweigerd heeft bevestigt het vermoeden van de gedupeerden nog meer dat hij een “copycat” is van de de befaamde Belgische meesteroplichter Piet Van Haut. Van Haut wou tijdens zijn proces ook geen advocaat en pleitte zelf zijn zaak. Hieronder een link naar een reportage over hem.

Beantwoorden

UPDATE

Vandaag beslist de onderzoeksrechter in België of Coenraad langer vast moet blijven zitten. Indien hij zou worden vrijgelaten dan zal het voor de gedupeerden veel lastiger worden om de schade terug te krijgen. Daarom is het van het grootste belang dat alle gedupeerden aangifte doen en hun aangifte direct door leiden naar de Belgische Justitie:

Substituut Procureur des Konings Limburg
Miet Knuts
[email protected]

dossierbeheerder
Stuyck Cedric
[email protected]

Nederlandse Justitie draait zoals gewoonlijk tergend langzaam, daar moeten we het vooralsnog niet van hebben. De persvoorlichter van het Nederlandse O.M. mw Hallebeek moet nog terugbellen, als er nieuws is dan posten we het ook hier.

Zijn linkedinprofiel:
https://www.linkedin.com/in/donald-coenraad-94018159
De JOVD waar hij lid van zou zijn was verrast, de persvoorlichter Koen Bokhorst +31 (0)6 41 85 95 46 zoekt het uit.

Voor zover nu bekend zijn wij de grootste schuldeiser van Coenraad, en daardoor vervullen we een beetje de voortrekkersrol. Inmiddels hebben we zeer veel informatie over Coenraad. Belangstellenden kunnen contact met ons opnemen.

Beantwoorden

Update 6:
Ruben C. moet een maand langer in Belgische cel blijven
De raadkamer in Hasselt in België heeft vanmiddag de aanhouding bevestigd van de 24-jarige Ruben C., die de voorbije week in een plaatselijk hotel opgepakt werd wegens grootschalige oplichting. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De raadkamer besloot dat hij een maand langer in de cel moet blijven.

Beantwoorden

Keihard aan de schandpaal nagelen die snotneus

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Deze ontspoorde gast is een kale kip. Van een kale kip kun je helaas niet plukken.

Beantwoorden

Ik wil me niet bemoeien maar Ruben komt niet van het kamp al woonde hij er erg dichtbij ????

Beantwoorden

arrogante misselijke kwal gewoon betalen leeghanger

Beantwoorden

@Erwin op vrijdag 29 april 2016 om 10:40:

In België pakken ze dat gelukkig wel goed aan, meteen een maand erbij! Kwam dat door een gevalletje “You fucked with the wrong Marine!”? Of had justitie gewoon heel veel slachtoffers verzameld?
In Nederland is er soms een mogelijkheid dat de de overheid de geldschuld van de dader ten behoeve van de slachtoffers overneemt en dat geld dan zelf bij de dader terughaalt, hopelijk is zoiets nu ook mogelijk als hij wordt veroordeeld..
Ik wens jou en alle andere slachtoffers alle succes.

Beantwoorden

@Frank op woensdag 27 april 2016 om 11:20:

Hij komt niet van het woonwagen kamp

Beantwoorden

Hoop gomo

Beantwoorden

Update 7:
Ruben C. moet maandag voor de rechter in België verschijnen
Maandagochtend zal de rechtszaak tegen Ruben C. plaatsvinden in de correctionele rechtbank van Hasselt in België. De Helmonder verblijft nog altijd in het gevang vanwege de verdenking van grootschalige oplichtingen in België. Maandag zullen verschillende partijen via de rechtbank hun geld terugeisen. Dat vernamen we van Peter Van Eyndhoven van Party Ride, 1 van de slachtoffers.
Vorige week moest Ruben C. daartoe voor de raadkamer met jury verschijnen. Omdat hij bang was dat er media aanwezig zou zijn, liet hij de jury schriftelijk weten niet aanwezig te willen zijn bij deze besloten zitting. Zijn advocaat, die wel aanwezig was, voegde inhoudelijk weinig toe. Zij liet weten haar argumenten maandag ter zitting te brengen.

In april zond de Vlaamse zender VTM dit nieuwsitem uit:


Beantwoorden

Ziek!? Is gewoon n vuile leeghanger!!

Beantwoorden
Frans van den Heuvel

Hahahaha rubenke toch

Beantwoorden
Daniella van Aerle

Update 8:
2 Jaar cel geëist tegen Ruben C.
De Belgische justitie heeft vanochtend 24 maanden cel geëist tegen Ruben C. voor oplichting van een bedrag van ruim 10 duizend euro. Dat liet het ED weten.
Zoals je hierboven al kon lezen, deed de Helmonder zich bij onze zuiderburen een aantal dagen voor als een succesvolle vastgoedhandelaar uit Monaco. Ruben zei vanochtend voor de rechtbank in Hasselt het erg te vinden voor de gedupeerden. Hij wil hen later uit eigen zak terugbetalen. Maar naar eigen zeggen kon hij er eigenlijk niet veel aan doen, zijn boekhouder had verzuimd om de bedragen over te maken. De verhalen in de media zijn allemaal leugens volgens hem. “Mijn hele leven is verwoest.”

Ruben C. in de (nog) niet betaalde limo van Party Ride in Hasselt

Beantwoorden

geëist ??twee jaar te weinig

Beantwoorden

Bietje weinig of nid

Beantwoorden

Veelte weing

Beantwoorden

En zo gaat hij tegen die tijd weer aan de slag, anderen de schuld gevend!

Beantwoorden

Rode balkje had niet gehoeven..

Beantwoorden

Update 9:
Ruben C. kreeg de geëiste 24 maanden gevangenisstraf voor zijn oplichtingspraktijken in België. Daarvan moet hij 12 maanden zitten en 12 maanden zijn voorwaardelijk. Dat besloot de Belgische rechter vanmiddag zo liet 1 van zijn slachtoffers (zonder naam) ons zojuist weten.
Als we we meer info en/of de gerechtelijke uitspraak krijgen, plaatsen we die hieronder.

Beantwoorden

Mooie straf en goed voorbeeld voor de Nederlandse rechters als die daar mag uitleggen waarom hij iedereen oplicht!
Opmerkelijk dat zijn boekhouder geen straf krijgt. Die deed toch alles fout. 😉

Beantwoorden

Update 10:
Aanvullende informatie over zijn veroordeling vanochtend in de Belgische krant Het Laatste Nieuws:

De krant bevestigde dat Ruben C. 2 jaar cel kreeg, waarvan de helft met uitstel. Hij werd veroordeeld voor het oplichten van 8 zelfstandigen in Gent, Knokke-Heist, Brugge en Hasselt. Gezamenlijk werden die voor 10.228 euro gedupeerd door deze ‘driesterrenoplichter’. Zo wordt hij bij onze zuiderburen genoemd vanwege de niet betaalde rekening van 1150 euro bij driesterrenrestaurant De Karmeliet. Zie ook het bovenstaande VTM-filmpje.
De rechter bepaalde dat Party Ride (dankzij wie de oplichter achter de tralies belandde) recht heeft op een schadevergoeding van 2250 euro. Hoe het met de 7 andere gedupeerden zit, weten we niet.

Beantwoorden

Ik vind het een stevige straf voor een oplichting van 10.000 euro, geen probleem hoor, maar daar moet je in Nederland een moord voor plegen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *