5reacties

Van Oorschot schoenen wordt Hofleverancier


Maandagavond zal op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma.
Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Jammer dat vader Frans dit niet kan meemaken. Wat zou hij trots geweest zijn op zijn vrouw en zijn zoon die zijn levenswerk hebben voortgezet.

Hanneke Hegeman

Fiesjat!

Marion Neumann

Wow wow wow Gefeliciteerd

Cambridge Helmond

Update 1:
Vanavond kreeg Van Oorschot schoenen het predicaat Hofleverancier en werd het bijbehorende gevelwapen onthuld. Deze Koninklijke Onderscheiding siert het 100-jarig jubileum van Van Oorschot. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia zorgde voor de muzikale omlijsting.

Update 2:
Aanvullend laat de gemeente vandaag weten dat oprichter Jan van Oorschot zijn maatschoenenmakerij in 1918 begon. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Frans die op zijn beurt weer werd opgevolgd door zoon Thijs, de huidige eigenaar. In de loop der jaren verhuisde de werkplaats en winkel van de Beelstraat, naar de Noord-Koninginnewal, de Molenstraat, de Kromme Steenweg naar de huidige locatie op de Steenweg.
Knoops Fotografie maakte gisteravond de onderstaande foto's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: