Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

5reacties

Maandagavond zal op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma.
Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Jammer dat vader Frans dit niet kan meemaken. Wat zou hij trots geweest zijn op zijn vrouw en zijn zoon die zijn levenswerk hebben voortgezet.

Beantwoorden

Fiesjat!

Beantwoorden

Wow wow wow Gefeliciteerd

Beantwoorden

Update 1:
Vanavond kreeg Van Oorschot schoenen het predicaat Hofleverancier en werd het bijbehorende gevelwapen onthuld. Deze Koninklijke Onderscheiding siert het 100-jarig jubileum van Van Oorschot. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia zorgde voor de muzikale omlijsting.

Beantwoorden

Update 2:
Aanvullend laat de gemeente vandaag weten dat oprichter Jan van Oorschot zijn maatschoenenmakerij in 1918 begon. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Frans die op zijn beurt weer werd opgevolgd door zoon Thijs, de huidige eigenaar. In de loop der jaren verhuisde de werkplaats en winkel van de Beelstraat, naar de Noord-Koninginnewal, de Molenstraat, de Kromme Steenweg naar de huidige locatie op de Steenweg.
Knoops Fotografie maakte gisteravond de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *