Verontrustende woonsituaties aangetroffen


Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. Het team heeft 4 locaties in Helmond onderzocht. De controle duurde van 16.30 tot 21.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. Bij de controle werden naast verschillende overtredingen, enkele verontrustende situaties aangetroffen. In 1 woning zijn er zorgen over de fysieke en geestelijke gezondheid van de hoofdbewoner. Op andere adressen is sprake van een sterk vervuilde woning en mogelijke prostitutie. Er volgen aanvullende onderzoeken en handhavings- en zorgtrajecten.
1 Van de woningen werd bewoond door 4 personen waarbij sprake was een brandgevaarlijke situatie op de zolderverdieping. De eigenaar moet per direct noodmaatregelen treffen. Ook is mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Verder onderzoek wordt opgestart.
In de andere 3 woningen was de bewoning niet conform de inschrijving Basisregistratie Personen en is mogelijk sprake van adresfraude. Ook is in 1 geval sprake van overtreding van de arbeidstijdenwet. Zorgpartners en woningbouwverenigingen zijn op de hoogte gesteld.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: