Buiten is het -2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.595 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

archieffotoGisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. Het team heeft 4 locaties in Helmond onderzocht. De controle duurde van 16.30 tot 21.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. Bij de controle werden naast verschillende overtredingen, enkele verontrustende situaties aangetroffen. In 1 woning zijn er zorgen over de fysieke en geestelijke gezondheid van de hoofdbewoner. Op andere adressen is sprake van een sterk vervuilde woning en mogelijke prostitutie. Er volgen aanvullende onderzoeken en handhavings- en zorgtrajecten.
1 Van de woningen werd bewoond door 4 personen waarbij sprake was een brandgevaarlijke situatie op de zolderverdieping. De eigenaar moet per direct noodmaatregelen treffen. Ook is mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Verder onderzoek wordt opgestart.
In de andere 3 woningen was de bewoning niet conform de inschrijving Basisregistratie Personen en is mogelijk sprake van adresfraude. Ook is in 1 geval sprake van overtreding van de arbeidstijdenwet. Zorgpartners en woningbouwverenigingen zijn op de hoogte gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *