36reacties

Vervanging van stoplichten op de Heeklaan


De gemeente gaat in oktober en november de verkeersregelinstallaties (VRI) op 3 kruispunten op de Heeklaan vervangen. Die stoplichten uit 2004 worden vervangen door intelligente (slimme) verkeersregelaars en de bijbehorende masten, drukknoppen, armaturen en bekabeling worden vernieuwd. Dat gaat de gemeente in totaal 193.453 euro kosten.
Op elk kruispunt zal een tijdelijke regelinstallatie zorgen voor de afwikkeling van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden zal enige verkeershinder plaatsvinden omdat er veilig gewerkt moet kunnen worden op en langs de wegen en rijbanen. Er worden geen wegen afgesloten en bestemmingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, zo laat de gemeente weten.
De werkzaamheden duren telkens 2 weken per kruispunt. De eindoplevering is gepland half november, de planning van werkzaamheden is als volgt:

  • Week 40 en 41 (van 2 tot 13 oktober): kruispunt met De Bergen,
  • Week 42 en 43 (van 16 tot 27 oktober): kruispunt met de Walvisstraat en Wilgehoutstraat,
  • Week 44 en 45 (van 30 oktober tot 10 november): kruispunt met de Meervalstraat en Brasemlaan.

Harrie Fotografie fotografeerde vanmiddag het tweede kruispunt:

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
36 reacties
Reageer

De enige verkeerslichten in Helmond welke naar behoren werken gaan ze vervangen door slimme verkeersregelaars, welke in heel Helmond totaal niét
Werken. Hoe dom kan men zijn.

Stan Hagelaar

Als ze maar niet zo bar slecht afgesteld worden als de rest van de verkeerslichten in helmond.
Want dat is echt hopeloos ????

Er is niks mis met die stoplichten...geld weggegooid

Deze werken toch prima, hoef er nooit lang te wachten! Zonde..

Als je toch met geld wilt gaan gooien, doe het dan goed en maak er (turbo)rotondes van. Op die manier pak je ook de hardrijders aan.

Vervang alle stoplichten in Helmond aub. Het is altijd drama als je vanaf de Laco (oude Wissen) naar de stad wilt gaan. Omdat die ellendige stoplichten altijd op een zeer irritante cyclus draaien.

Wendy Schulpen

Die stoplichten werken inderdaad perfect. Nooit lang wachten. Onbegrijpelijk dat dat dan voor 2 ton vervangen moet worden.

Zonde van het geld.

Inderdaad een zeer gebrekkige onderbouwing van een niet bestaand probleem en weer is de belastingbetaler 2 ton armer.
Ook lezen we hier tips over situaties elders die verbeterd kunnen.
Wat staat " ons" bestuur soms toch ver van de mensen en de samenleving af.

Mooi voor het programma "kan niet waar zijn" om zo ons belasting geld over de balk te gooien ????

Willeke Vriens

@Andre op maandag 11 september 2017 om 22:04:

Soms????

@allen, geld weggooien inderdaad, deze lichten werken prima.

Op zich geen lange wachttijden op deze kruisingen. Wat mij daar wel vaak opvalt is dat ik als doorgaand verkeer rood krijg terwijl de kruising dan volledig vrij of geheel verlaten is.....

Pfff da wordt weer om fietsen en vrienden van mij om rijden om bij mij te komen ????????????????

Romana Treffers

Als ik het goed begrijp, werken die stoplichten prima, zijn ze pas 13 jaar oud en kost het hele grapje bijna twee ton.
Voor een stad die duurzaamheid zo hoog in haar vaandel heeft staan en elke stuiver moet omdraaien, vind ik het maar vreemd dat er op drie kruispunten ineens alle stoplichten moeten worden vervangen.
Duurzaam? Nee!
Geld verkwisten? Ja!

@Mus op maandag 11 september 2017 om 18:27:
Als ik het goed onthield, is een rotonde trouwens vele malen duurder dan een kruispunt met stoplichten. Dus dat is helemaal geen optie vind ik.

Het zou zomaar kunnen, dat de nieuwe verkeerslichten energie efficiënter en onderhoudsvriendelijker zijn. Waardoor deze op lange termijn de kosten terug verdienen.

Onbegrijpelijk. Ben het met bovenstaande reacties eens. De te vervangen verkeerslichten werken prima. Weggegooid geld. Niet te vergelijken met de werking van andere verkeerslichten in Helmond, want die werken vaak beroerd.

Ik hoef me bij de kruisingen van de Heeklaan nooit te ergeren aan verkeer dat er niet is als ik voor rood sta te wachten want dan springt het verkeerslicht gewoon op groen.

@Bart op woensdag 13 september 2017 om 14:36:

Daar zit wat in, had ik niet aan gedacht.
Maar vervang dan alleen de lampjes en wat daarvoor nodig is, maar laat de rest gewoon zoals het is. Kost minder euro's en is nog duurzamer.

Update 1:
Op het kruispunt van de Heeklaan en De Bergen zijn zaterdag de eerste werkzaamheden begonnen. Zoals aangekondigd komt daar het eerste van de 3 Heeklaan-kruispunten met slimme verkeerslichten.
Vico Hoozemans maakte vanochtend de onderstaande foto's.

Het lijkt er meer op dat er allemaal minder intelligente stoplichten staan in Helmond, als je de Europalaan wilt oversteken haal je dat te vieren niet en sta je in het midden van beide rijbanen aan weerszijden te staan terwijl de auto's langs je razen.....niet echt een veilig gevoel. Ben je met de auto moet je voor elk hondsgezeik wachten......en voor wat vraag je je vaak af, vooral in de avond. Het kan best anders vind ik. Of je rijd gewoon de aangegeven snelheid en dan springen de stoplichten lekker op rood, zonder tegen-verkeer, sta je net stil springt het weer op groen????????. Simpel wordt je ervan.

Hetty van Berne

@Hetty van Berne op woensdag 4 oktober 2017 om 12:14:

Vandaar misschien ook wel de slimme variant nu Hetty. We gaan het zien en beleven.

Het is o zo jammer dat ze op die locaties aan de verkeerslichten gaan rommelen. Dat waren zo'n beetje de enige plekken in Helmond waar je direct groen krijgt als je aan komt rijden en er verder geen verkeer is. De doorstroming was daar naar mijn mening juist goed.

Maar nu gaan ze er dus "intelligente" verkeerslichten neer zetten. Zullen we straks wel veel onnodig stil komen te staan daar want beter kon bijna niet. Slechte keuze; er zijn tig punten aan te wijzen waar verbetering wel mogelijk en nodig is.

De aannemer is er weer goed mee met ons belastinggeld.

Het is wel te hopen dat ze straks ingeregeld worden door een slim en intelligent
persoon.

Update 2:
1 Heeklaan-kruising met slimme verkeerslichten, nog 2 te gaan
Deze week werden de werkzaamheden op de kruising van de Heeklaan en De Bergen (zie update 1) afgerond. De slimme verkeerslichten zijn inmiddels in werking gesteld zoals je op de video en eerste 2 foto's hieronder ziet.
Op de volgende 3 foto's zie je hoe donderdag werd begonnen met het opbouwen van de tijdelijke verkeersregelinstallatie op de kruising met de Walvisstraat.
Vico Hoozemans was de man ter plekke en zorgde voor het beeldmateriaal.

Ze werken echt slim, gisterenavond iets voor half elf, meer dan 2 minuten staan wachten en geen enkel kruisend verkeer te zien.... Ja toen er een fietser aan kwam rijden, kreeg ik groen en hij rood.
Een dikke proficiat voor aannemer en alle techneuten (lees techkneuzen)
Laat me raden volgende stap; roodlichtcamera's want volgende keer rij ik door.

Nou, ik ben benieuwd hoe intelligent ze zijn, maar ik vrees dat we nog staan te wachten voor de kat haar.......

Hetty van Berne

Dat wás een ideale kruising. Vorige installatie was goed ingesteld, de doorstroming was goed en je stond er nooit voor joker. Die nieuwe “intelligente” installatie is ruk. Alles is verslechterd nu. Wie heeft bedacht om die zooi daar neer te zetten? Zo’n beetje 99,9% van de installaties in Helmond had beter een opknapbeurt kunnen krijgt .

Ik heb bij de nieuwe verkeerslichten elke keer nog dat ze op groen springen.

Hennie de Gooijer

@berkvens op zaterdag 14 oktober 2017 om 11:44:

Misschien moeten eerst alle drie de installaties operationeel zijn voordat het systeem werkt zoals het zou horen? Ik roep ook maar wat maar het lijkt me vrij logisch, zeker als je leest wat nu precies de bedoeling is van de slimme VRi's.....

Misschien handig dat iemand communiceert wat "slim" inhoudt?
Het kan namelijk altijd slimmer...

Update 3:
2 Heeklaan-kruisingen met slimme verkeerslichten, nog 1 te gaan
De tweede kruising (die met de Walvisstraat en Wilgehoutstraat) is inmiddels ook voorzien van slimme verkeerslichten:

De werkzaamheden op de derde en laatste Heeklaan-kruising (die met de Brasemlaan en Meervalstraat) zijn inmiddels begonnen. Als ook dat volgens het eerder genoemde schema loopt, werken de slimme stoplichten volgende week vrijdag ook daar.

Vico Hoozemans maakte vanmiddag de bovenstaande foto's.

Wat een wirwar van kabels en paaltjes zijn daar steeds tussentijds voor nodig zeg!

Piet de Wilde

Rare vraag misschien , maar , wie is er komende vanaf de Heeklaan wel eens 's avonds in het donker per ongeluk door rood gereden omdat de BRUG op groen sprong ipv. het stoplicht ? Leuk die verlichting op brug maar wel erg verwarrend. Ik heb het meer mensen zien doen of bijna zien doen en wijzelf hebben ook wel eens de neiging gehad weg te rijden omdat de brug "groen" wordt. Gelukkig altijd nog net op tijd het besef gehad dat 't fout ging , tot 3 weken geleden toen mijn vrouw thuis kwam met het verhaal dat ze vermoedelijk op dat punt door rood was gereden door bovenstaand verhaal. En inderdaad , bij thuiskomst van vakantie lag ie op de mat. 239 euro kost dat grapje maar het had uiteraard veel erger uit kunnen pakken met een zware crash. Misschien is hier al eens een ongeluk door veroorzaakt ? Ik ga uiteraard bezwaar aan tekenen , maar de situatie is wel uitermate gevaarlijk en ik vroeg me af of meer mensen dit ooit opgevallen is. Om boetes en erger te voorkomen.

@Bertud op zondag 5 augustus 2018 om 12:23:

Bedoel je de brug over het kanaal bij de Cacaofabriek? Ik kom daar 's avond nooit (mag van de vrouw dan het huis niet meer uit ;-) ), maar wordt die brug 's avonds knipperend verlicht door groene verlichting? Lijkt me dan wel verwarrend ja!

@rijpelaar

Jazeker ! Ik weet niet precies in welke kleuren allemaal maar op een gegeven moment is heel de brug groen. Als je voor rood staat en je bent niet helemaal op je hoede is 't ff schrikken of je rijdt dus blijkbaar gewoon aan ... maar door rood.

't is Bertus trouwens :-)

Eindelijk dat die worden vervangen,elke keer als ze op rood staan moet ik stoppen.

Ik heb gelogen.....de brug zelf wordt niet groen , althans op dit moment niet. Ik weet niet of dit soms gewijzigd wordt. Feit blijft wel dat de brug wel vuurrood verlicht wordt , dit abrupt overgaat in wit met wat groene gloed van de stoplichten aan de overkant die terugschijnen op de brug. Maar toch net zo verwarrend dus...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: