Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De gemeente gaat in oktober en november de verkeersregelinstallaties (VRI) op 3 kruispunten op de Heeklaan vervangen. Die stoplichten uit 2004 worden vervangen door intelligente (slimme) verkeersregelaars en de bijbehorende masten, drukknoppen, armaturen en bekabeling worden vernieuwd. Dat gaat de gemeente in totaal 193.453 euro kosten.
Op elk kruispunt zal een tijdelijke regelinstallatie zorgen voor de afwikkeling van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden zal enige verkeershinder plaatsvinden omdat er veilig gewerkt moet kunnen worden op en langs de wegen en rijbanen. Er worden geen wegen afgesloten en bestemmingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, zo laat de gemeente weten.
De werkzaamheden duren telkens 2 weken per kruispunt. De eindoplevering is gepland half november, de planning van werkzaamheden is als volgt:

  • Week 40 en 41 (van 2 tot 13 oktober): kruispunt met De Bergen,
  • Week 42 en 43 (van 16 tot 27 oktober): kruispunt met de Walvisstraat en Wilgehoutstraat,
  • Week 44 en 45 (van 30 oktober tot 10 november): kruispunt met de Meervalstraat en Brasemlaan.

Harrie Fotografie fotografeerde vanmiddag het tweede kruispunt:

In de reacties hieronder staan updates.

4 reacties:

Rare vraag misschien , maar , wie is er komende vanaf de Heeklaan wel eens ’s avonds in het donker per ongeluk door rood gereden omdat de BRUG op groen sprong ipv. het stoplicht ? Leuk die verlichting op brug maar wel erg verwarrend. Ik heb het meer mensen zien doen of bijna zien doen en wijzelf hebben ook wel eens de neiging gehad weg te rijden omdat de brug “groen” wordt. Gelukkig altijd nog net op tijd het besef gehad dat ’t fout ging , tot 3 weken geleden toen mijn vrouw thuis kwam met het verhaal dat ze vermoedelijk op dat punt door rood was gereden door bovenstaand verhaal. En inderdaad , bij thuiskomst van vakantie lag ie op de mat. 239 euro kost dat grapje maar het had uiteraard veel erger uit kunnen pakken met een zware crash. Misschien is hier al eens een ongeluk door veroorzaakt ? Ik ga uiteraard bezwaar aan tekenen , maar de situatie is wel uitermate gevaarlijk en ik vroeg me af of meer mensen dit ooit opgevallen is. Om boetes en erger te voorkomen.

Beantwoorden

@rijpelaar

Jazeker ! Ik weet niet precies in welke kleuren allemaal maar op een gegeven moment is heel de brug groen. Als je voor rood staat en je bent niet helemaal op je hoede is ’t ff schrikken of je rijdt dus blijkbaar gewoon aan … maar door rood.

’t is Bertus trouwens 🙂

Beantwoorden

Eindelijk dat die worden vervangen,elke keer als ze op rood staan moet ik stoppen.

Beantwoorden

Ik heb gelogen…..de brug zelf wordt niet groen , althans op dit moment niet. Ik weet niet of dit soms gewijzigd wordt. Feit blijft wel dat de brug wel vuurrood verlicht wordt , dit abrupt overgaat in wit met wat groene gloed van de stoplichten aan de overkant die terugschijnen op de brug. Maar toch net zo verwarrend dus…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *