7reacties

Man aangehouden na inzet onderhandelaar


De politie heeft zojuist een verwarde man aangehouden. Die kwam na inzet van een onderhandelaar uit een woning. Vanwege deze aanhouding was er veel politie te zien in de Wolfstraat in de Binnenstad.
De man zou bedreigingen hebben geuit. De achtergronden worden verder uitgezocht op het politiebureau, zo liet de politie weten. De nu nog aanwezige politieagenten vertrekken zo meteen.

In de reacties hieronder plaatsten we updates.

Nieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

tja in Nederland , zijn veel verwarden personen zou dat door de bezuinigingen komen of door een veranderende maatschappij dat er meer psygies zieken rond lopen de laatste jaren .

@hendrik op zondag 9 april 2017 om 21:41:

Ter informatie: in 6 jaar tijd verdubbelde het aantal geregistreerde incidenten met verwarde personen in Helmond bijna: van 231 in 2011 tot 425 vorig jaar. Zie https://www.deweblogvanhelmond.nl/qa/qa-over-verwarde-mensen-in-helmond/

Update 1:

Update 2: (met het volledige bericht van de politie)
Man aangehouden na bedreiging met kruisboog
Op de Wolfstraat in Helmond hielden agenten zondagavond rond 20.30 uur een verwarde man aan die kort daarvoor vanuit zijn woning agenten bedreigde met een kruisboog.
Rond 19.30 uur kwam bij ons een melding binnen dat er op het adres problemen zouden zijn. Op de achtergrond was geschreeuw te horen. Toen 2 agenten bij de woning waren, hing de bewoner in de raamopening op de eerste verdieping. Hij richtte een kruisboog op een agent. Daarop trokken beide agenten hun wapen.
Omdat de man de woning niet verliet, werd een onderhandelaar ingezet met als doel om de man naar buiten te praten. Rond 20.30 uur kwam de man naar buiten en werd hij aangehouden voor bedreiging.
De man zit nog vast voor verder onderzoek.

Heet die man toevallig Robin Hood?

Toon van Laarhoven

Skietuh Willy!

;)

Update 3:
Politie zoekt de maker van het filmpje van de 'verwarde kruisboog-man'
De politie is dringend op zoek naar de maker van het bovenstaande filmpje dat Omroep Brabant op haar website plaatste. Die man of vrouw was wellicht getuige van een belangrijk detail waarmee de recherche verder kan in het onderzoek.
Ze vragen de maker contact op te nemen met de Districtsrecherche Helmond via het telefoonnummer 0900-8844 of via de tiplijn 0800-6070.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: