5reacties

Vinylclub om liefde voor elpee te delen

Vinylliefhebbers opgelet! Roland van der Heijden begint in samenwerking met café Lokaal42 een Vinylclub onder de naam Pick-Up. Vinyl zit helemaal in de lift. Vinyl, dat zijn die grote zwarte muziekschijven die weg leken door de opkomst van de cd maar voor de echte liefhebbers nooit weg geweest zijn. En op die echte liefhebbers en verzamelaars richt Van der Heijden zich.
De bedoeling is om een muziek community van verzamelaars te krijgen in Helmond. Die elkaar maandelijks kunnen treffen bij Lokaal 42 aan de Markt. Een plek waar mensen met een passie voor muziek elkaar kunnen ontmoeten. Waar je anekdotes over artiesten, instrumenten, persingen, concerten, discografieën, platenspelers, hoezen enzovoort kunt delen. Een ongedwongen avond, met als rode draad zorgvuldig geselecteerde muziek op vinyl. Waar mensen hun verzameling kunnen delen via een dj-set of gewoon lekker kunnen kletsen over wat dan ook. Daarnaast krijgen de leden van de club 10% korting bij zijn eigen bedrijf Pep Records.
Roland van der Heijden is een muziekfreak. Hij werkt al jaren bij de stadsradio met een programma met bijzondere muziek (donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur), is dj bij het Muziekcafé en organiseerde thuis ‘musicology-avonden’ om met vrienden te praten over muziek. Vanuit die hobby begon hij 2 jaar geleden de internetwinkel Pep Records. En staat 2 keer per maand op zaterdag in Lokaal42 met een Pep Records Vinyl Pop Up Store, onder meer komende zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur. En vanaf nu dus een community. Om enthousiasme en kennis te delen, te leren en te weten wat mensen bezielt. Niet alleen op het internet maar ook gewoon live, met echte mensen. En puur voor vinyl-liefhebbers. “Voor vinyl maak je meer tijd, je zet het op en luistert een hele plaatkant af,” zegt Roland. Het geluid is veel mooier dan van cd’s. Lekker warm, vol, met meer leven. En niet te vergeten een hoes die je lezen kunt.”