Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.792 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vinylliefhebbers opgelet! Roland van der Heijden begint in samenwerking met café Lokaal42 een Vinylclub onder de naam Pick-Up. Vinyl zit helemaal in de lift. Vinyl, dat zijn die grote zwarte muziekschijven die weg leken door de opkomst van de cd maar voor de echte liefhebbers nooit weg geweest zijn. En op die echte liefhebbers en verzamelaars richt Van der Heijden zich.
De bedoeling is om een muziek community van verzamelaars te krijgen in Helmond. Die elkaar maandelijks kunnen treffen bij Lokaal 42 aan de Markt. Een plek waar mensen met een passie voor muziek elkaar kunnen ontmoeten. Waar je anekdotes over artiesten, instrumenten, persingen, concerten, discografieën, platenspelers, hoezen enzovoort kunt delen. Een ongedwongen avond, met als rode draad zorgvuldig geselecteerde muziek op vinyl. Waar mensen hun verzameling kunnen delen via een dj-set of gewoon lekker kunnen kletsen over wat dan ook. Daarnaast krijgen de leden van de club 10% korting bij zijn eigen bedrijf Pep Records.
Roland van der Heijden is een muziekfreak. Hij werkt al jaren bij de stadsradio met een programma met bijzondere muziek (donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur), is dj bij het Muziekcafé en organiseerde thuis ‘musicology-avonden’ om met vrienden te praten over muziek. Vanuit die hobby begon hij 2 jaar geleden de internetwinkel Pep Records. En staat 2 keer per maand op zaterdag in Lokaal42 met een Pep Records Vinyl Pop Up Store, onder meer komende zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur. En vanaf nu dus een community. Om enthousiasme en kennis te delen, te leren en te weten wat mensen bezielt. Niet alleen op het internet maar ook gewoon live, met echte mensen. En puur voor vinyl-liefhebbers. “Voor vinyl maak je meer tijd, je zet het op en luistert een hele plaatkant af,” zegt Roland. Het geluid is veel mooier dan van cd’s. Lekker warm, vol, met meer leven. En niet te vergeten een hoes die je lezen kunt.”

5 reacties:

Roland: Het geluid is veel mooier dan van cd’s. Lekker warm, vol, met meer leven. En niet te vergeten een hoes die je lezen kunt.

Dat weet ik al héél lang. Toen ik dat zo’n dikke 20 jaar geleden zei, werd ik als ouderwets en een malloot, die niet bij de tijd was, weggezet! Je ziet maar. Het kan verkeren!!

Beantwoorden

Goed nieuws voor de plaatjesdraaiers,
Op donderdag 22 october is de 1e editie van Pick-Up Music Club bij Lokaal 42!
details volgen binnenkort!

Beantwoorden

Donderdag 22 Oktober gaan we van start met de 1e Pick Up Music Club avond.

Vanaf 20:30u zijn de vinyldraaiers welkom bij Lokaal 42 (http://www.lokaal42.nl) (eerder mag natuurlijk ook, drankjes staan koud!).

Wil je die avond graag lp’s draaien, dan neem je voor ongeveer een dik uur muziek mee. Uit de aanwezigen worden dan 3 vinyldraaiers geloot die deze avond voor de muziek zorgen.
Daarnaast is er gelegenheid om over muziek te kletsen, te dansen of gewoon gezellig een drankje te pakken!
Mensen kunnen zich ook aanmelden als Pick Up Music Club Member en krijgen een leuke button als teken van lidmaatschap. Met dit lidmaatschap heb je 10% korting op de nieuwe releases bij Pep Records tijdens de Pop Up Store (om de zaterdag bij Lokaal 42). De enige voorwaarde van het lidmaatschap is dat je naar de Pick Up Music Club avonden komt !
Kortom een gezellige muzikale avond voor de echte muziekfreak! Fijne mensen, lekkere drankjes, goede bar crew en muziek! Wat wil je nog meer?

Beantwoorden

Donderdag 19 November is de 2e editie van de Pick Up Music Club. 3 DJ’s zullen hun zorgvuldig gekozen muziek door de speakers laten klinken. Heeft u ook interesse om eens te draaien of gewoon gezellig over muziek te kletsen? Bezoek dan onze FaceBook pagina voor meer info:
https://www.facebook.com/Pickupmusicclub/

Beantwoorden

Met het sluiten van Lokaal verhuist de Pick Up Music Club naar het Muziekcafé! De eerste editie is al op 21 Januari,
3 gast DJ’s zullen dan hun vinyl door het Muziekcaf’é laten klinken!

voor meer info check:

http://www.pickupmusicclub.nl

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *