7reacties

Voortaan 2 kleine bussen ipv 1 grote bus

Vanaf maandag 15 december kunnen reizigers in Helmond gebruik maken van een nieuwe vorm van openbaar vervoer. Er gaan 2 kleine bussen rijden, waar maximaal 8 personen in kunnen. De eerste rijdt op het traject station Helmond – Automotive Campus – station ’t Hout. De tweede op de route station Helmond – Elkerliek ziekenhuis – Mierlo-Hout – station Brandevoort.
De kleine bussen vervangen de grote lijnbus van lijn 52, die nu nog op deze routes rijdt. Het gaat voorlopig om 2 pilots van 2 jaar. Daarna wordt bezien of de pilots worden voortgezet. Uit onderzoek is gebleken dat de bezettingsgraad in de grote bus laag ligt, daarom deze 2 kleine bussen.
Pilot 1 (Flexbus 552) gaat via deze route (pdf) rijden naar station Brandevoort.  Deze bus maakt gebruik van 2 flexhaltes, dit zijn haltes waar de bus alleen langs komt als iemand deze ‘bestelt’ door rechtstreeks te bellen naar de chauffeur. Het telefoonnummer staat op het haltebord. Deze haltes zijn op de Burgemeester Krollaan en Stepekolk. Een ritkaartje kost 1,50 euro en moet contant worden betaald bij de chauffeur. Het is bij deze bus niet mogelijk om te betalen met de OV-chipkaart. Op deze bus komen chauffeurs die worden aangesteld door de Atlant Groep.
De tweede pilot (lijn 50) gaat rijden op station Helmond ’t Hout. De tijden waarop deze bus gaat rijden, zijn afgestemd op de tijden dat de trein aankomt op het station. Medewerkers van de Automotive Campus en andere bedrijven op bedrijventerrein Groot Schooten kunnen zo bij station Helmond en station ’t Hout vanuit de trein overstappen en met lijn 50 snel op hun werk komen.
De kleine bussen gaan rijden vanaf maandag 15 december, omdat op zondag 14 december de nieuwe dienstregeling van Hermes en NS ingaat. De kleine bussen rijden niet op zondagen. De pilot wordt mogelijk gemaakt door vervoerder Hermes, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en gemeente Helmond.