Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanaf maandag 15 december kunnen reizigers in Helmond gebruik maken van een nieuwe vorm van openbaar vervoer. Er gaan 2 kleine bussen rijden, waar maximaal 8 personen in kunnen. De eerste rijdt op het traject station Helmond – Automotive Campus – station ’t Hout. De tweede op de route station Helmond – Elkerliek ziekenhuis – Mierlo-Hout – station Brandevoort.
De kleine bussen vervangen de grote lijnbus van lijn 52, die nu nog op deze routes rijdt. Het gaat voorlopig om 2 pilots van 2 jaar. Daarna wordt bezien of de pilots worden voortgezet. Uit onderzoek is gebleken dat de bezettingsgraad in de grote bus laag ligt, daarom deze 2 kleine bussen.
Pilot 1 (Flexbus 552) gaat via deze route (pdf) rijden naar station Brandevoort.  Deze bus maakt gebruik van 2 flexhaltes, dit zijn haltes waar de bus alleen langs komt als iemand deze ‘bestelt’ door rechtstreeks te bellen naar de chauffeur. Het telefoonnummer staat op het haltebord. Deze haltes zijn op de Burgemeester Krollaan en Stepekolk. Een ritkaartje kost 1,50 euro en moet contant worden betaald bij de chauffeur. Het is bij deze bus niet mogelijk om te betalen met de OV-chipkaart. Op deze bus komen chauffeurs die worden aangesteld door de Atlant Groep.
De tweede pilot (lijn 50) gaat rijden op station Helmond ’t Hout. De tijden waarop deze bus gaat rijden, zijn afgestemd op de tijden dat de trein aankomt op het station. Medewerkers van de Automotive Campus en andere bedrijven op bedrijventerrein Groot Schooten kunnen zo bij station Helmond en station ’t Hout vanuit de trein overstappen en met lijn 50 snel op hun werk komen.
De kleine bussen gaan rijden vanaf maandag 15 december, omdat op zondag 14 december de nieuwe dienstregeling van Hermes en NS ingaat. De kleine bussen rijden niet op zondagen. De pilot wordt mogelijk gemaakt door vervoerder Hermes, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en gemeente Helmond.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *