1reactie

Wéér airbags gestolen uit auto’s Dierdonk


De airbags uit Dierdonk zijn gewild bij het dievengilde. Deze week was het weer raak. Dat was de derde keer sinds mei dat er in die wijk airbags uit een aantal auto’s werden gestolen. Dat blijkt uit de tweets van wijkagent Francisca Kamphuis:

  • In de nacht van 29 op 30 september werden uit een Audi, BMW en Volkswagen airbags en navigatie gestolen. Zie dit kaartje voor de locaties in die wijk.
  • In de nacht van 7 op 8 september zijn uit tenminste 4 auto’s (Audi en BMW) in Dierdonk airbags, stuurwielen en navigatie gestolen.
  • In de nacht van 10 op 11 mei werden uit 3 BMW’s airbags ‘verwijderd’. Die auto’s stonden op de Sprengenbergweide, Leeuwenborgweide en de Zilverschoonbeek.

Ook Brandevoort was recent de pineut. In de wijkdelen Schutsboom en De Erven werden in de nacht van 10 op 11 september uit 6 auto’s airbags en navigatieapparatuur gestolen.
De schade laten herstellen kost vaak veel meer dan alleen een nieuwe of tweedehandse airbag plaatsen. Nu het steeds lastiger wordt om een auto in zijn geheel te stelen, worden ze (vaak vakkundig) ontdaan van onderdelen die geld kunnen opleveren. Vaak door beroepsmonteurs die precies weten hoe ze heel snel airbags of een navigatiesysteem in zijn geheel uit auto’s moeten halen. De meeste gejatte spullen gaan (soms op bestelling) naar het buitenland.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Och arm, en ze hebben al zo weinig daar.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: