Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.078 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De airbags uit Dierdonk zijn gewild bij het dievengilde. Deze week was het weer raak. Dat was de derde keer sinds mei dat er in die wijk airbags uit een aantal auto’s werden gestolen. Dat blijkt uit de tweets van wijkagent Francisca Kamphuis:

  • In de nacht van 29 op 30 september werden uit een Audi, BMW en Volkswagen airbags en navigatie gestolen. Zie dit kaartje voor de locaties in die wijk.
  • In de nacht van 7 op 8 september zijn uit tenminste 4 auto’s (Audi en BMW) in Dierdonk airbags, stuurwielen en navigatie gestolen.
  • In de nacht van 10 op 11 mei werden uit 3 BMW’s airbags ‘verwijderd’. Die auto’s stonden op de Sprengenbergweide, Leeuwenborgweide en de Zilverschoonbeek.

Ook Brandevoort was recent de pineut. In de wijkdelen Schutsboom en De Erven werden in de nacht van 10 op 11 september uit 6 auto’s airbags en navigatieapparatuur gestolen.
De schade laten herstellen kost vaak veel meer dan alleen een nieuwe of tweedehandse airbag plaatsen. Nu het steeds lastiger wordt om een auto in zijn geheel te stelen, worden ze (vaak vakkundig) ontdaan van onderdelen die geld kunnen opleveren. Vaak door beroepsmonteurs die precies weten hoe ze heel snel airbags of een navigatiesysteem in zijn geheel uit auto’s moeten halen. De meeste gejatte spullen gaan (soms op bestelling) naar het buitenland.

1 reactie:

Och arm, en ze hebben al zo weinig daar…..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *