2 Woningen doorzocht op wapens


Een arrestatieteam deed gisteren een inval in een woning in Gemert. Vervolgens hield dit team rond 15.45 uur op de Zuid Koninginnewal een bewoner van dit pand aan. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.
De woning aan de Bisonstraat in Gemert werd donderdag middels een stormram door de politie ‘bezocht’ omdat hen vanuit diverse kanten signalen bereikten dat daar wapens en/of daaraan gerelateerde zaken zoals munitie aanwezig konden zijn. In de woning werd door het arrestatieteam niemand aangetroffen. Tijdens de doorzoeking werden munitie gevonden en een aantal gegevensdragers. Deze zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.
Nadat de verdachte bewoner uit Gemert in Helmond werd opgepakt door het arrestatieteam, vond aansluitend een doorzoeking plaats in een woning aan de Molenstraat. Een pand waar de verdachte regelmatig verblijft. Daar werd verder niets aangetroffen. De man is uitgebreid verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie gaat.
Een arrestatieteam (AT), officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerde eenheid van de politie die wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een gijzeling, een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke verdachte of een potentiële zelfmoordenaar. Maar ook voor het beveiligen van personen of objecten en het openen van gebarricadeerde deuren. Medewerkers van een arrestatieteam hebben een zeer specialistische opleiding gehad en beschikken over een specifieke uitrusting.
112nieuwsonline maakte gisteren de onderstaande beelden in Gemert.

.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: