Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.130 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een arrestatieteam deed gisteren een inval in een woning in Gemert. Vervolgens hield dit team rond 15.45 uur op de Zuid Koninginnewal een bewoner van dit pand aan. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.
De woning aan de Bisonstraat in Gemert werd donderdag middels een stormram door de politie ‘bezocht’ omdat hen vanuit diverse kanten signalen bereikten dat daar wapens en/of daaraan gerelateerde zaken zoals munitie aanwezig konden zijn. In de woning werd door het arrestatieteam niemand aangetroffen. Tijdens de doorzoeking werden munitie gevonden en een aantal gegevensdragers. Deze zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.
Nadat de verdachte bewoner uit Gemert in Helmond werd opgepakt door het arrestatieteam, vond aansluitend een doorzoeking plaats in een woning aan de Molenstraat. Een pand waar de verdachte regelmatig verblijft. Daar werd verder niets aangetroffen. De man is uitgebreid verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie gaat.
Een arrestatieteam (AT), officiƫle benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerde eenheid van de politie die wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een gijzeling, een arrestatie van een vuurwapengevaarlijke verdachte of een potentiƫle zelfmoordenaar. Maar ook voor het beveiligen van personen of objecten en het openen van gebarricadeerde deuren. Medewerkers van een arrestatieteam hebben een zeer specialistische opleiding gehad en beschikken over een specifieke uitrusting.
112nieuwsonlineĀ maakte gisteren de onderstaande beelden in Gemert.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *