16reacties

Zolderbrand in Helmond Noord


Om 21.20 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand op zolder van een hoekwoning aan Karekietstraat in Helmond Noord.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
16 reacties
Reageer

wiet plantjes

Heert Tolhuis

Update 1:
Op zolder blijkt een wasdroger in brand te zijn gevlogen waarbij de kleding die daarim zat vlam had gevat. De bewoners werden gealarmeerd door de rookmelder zodat zij de woning tijdig konden verlaten en de hulpdiensten inschakelen. Er raakte niemand gewond.
Pim Verkoelen maakte ook de onderstaande 3 foto's.

Ja weer 1 da ding hoort nie in huis levens gevaarlijk dan maar je schuur in brand net als bij ons

De laatste tijd hoor je wel vaak dat de drogers in brand vliegen. Jeetje zeg, je zou het maar mee moeten maken, sterkte!

Fatoua Ouchene

Hmz. Zat dat allemaal in één droger? Best wel veel ook, toch? Ik hoorde laatst van een brandweerman dat drogers ook meestal niet goed onderhouden worden. Blijkbaar zijn het enorme stofnesten...... En ja, het pluizenfilter moet je zo af en toe eens schoonmaken. Wat niet wil zeggen dat dat hier al dan niet gebeurd is natuurlijk.

Volgens mij bleef de schade beperkt. Gelukkig!

@Vico op woensdag 18 oktober 2017 om 08:13:

Volgens de handleiding van Bosch moet je het pluizenfilter (meestal in de deur) na ELKE droog beurt schoonmaken, het hoofdfilter/verwarmings element ELKE maand. Ik denk dat dit bij de meeste merken wel is.

De mijne werd ook gloeiend heet .heb hem weggedaan en droog nu op een rek scheelde me 300 euro in de stroomkosten.

Lydia Plugers

vind je het gek..kijk eens wat een berg kleren .dat ding zat veel te vol..
vind je het raar dat de fik er in gaat.word veel te warm ..krijgt geen lucht

Gisterenavond toch weer brand daar!!

Miranda van den Einden

Update 2:
Man en vrouw aangehouden voor dubbele brandstichting
De politie hield gisteravond een man en een vrouw aan bij hun woning aan de Karekietstraat. Het tweetal wordt verdacht van brandstichting in hun eigen huis.
In de woning brak op dinsdagavond rond 21.15 uur een brand uit op de zolder, zie de foto's hierboven. Gisteravond was het opnieuw raak (zoals Miranda van den Einden van0chtend meldde): rond 20.00 uur kwam een melding binnen van een brand op de benedenverdieping van de woning. Beide branden werden snel door de brandweer geblust. Daardoor bleef de schade voornamelijk beperkt tot de woning zelf.
Na verder technisch onderzoek door de politie werden beide bewoners van de woning, een man en een vrouw, aangehouden op verdenking van brandstichting. Zij zitten in verzekering voor verder onderzoek.

Viel wel op zoveel was dat erin zat !!!!!

Zijn die bewoners nou zo dom om een fikkie te stoken om verzekeringsgeld te innen of zijn ze gewoon niet goed bij hun hoofd, ik bedoel geestelijk gehandicapt? Je zult er maar langs wonen. :-(

Piet de Wilde

Mag ik ff vange!????????????

Anneke van der Vorst

kan me niet voorstellen dat al die was die daar ligt in die droger heeft gezeten. Logisch dat kan de droger toch helemaal niet aan.

jeanne van de kerkhof

Of er nu teveel in zat of niet een betere vraag zou zijn of de 3 wasdroger branden van de laatste tijd dezelfde type of van dezelfde fabrikant afkomen...

@Patrick op maandag 23 oktober 2017 om 07:46:

Lees even terug, hier is duidelijk opzet in het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: