1reactie

‘Positief Helmonds nieuws is er genoeg’


 

Positief nieuws is er genoeg in Helmond. Maar we vertellen het te weinig.
Fijn dat ik goed nieuws met u mag delen uit mijn agenda van de afgelopen week:

 • Mijn werkbezoek aan het eerste en tweede woonproject van de Stichting LAT, een wooninitiatief voor (jong) volwassenen met autisme is zo’n voorbeeld.
  Onder de bezielende leiding en inspiratie van Harold van der Horst is dit tot stand gekomen. En je hoeft maar in de ogen van deze mensen te kijken om te zien dat het werkt.
  Hun dochter of zoon kan met begeleiding zelfstandig wonen en dat is wat je als ouders toch het liefste wilt. Meedraaien in de maatschappij, elk op zijn of haar eigen-wijze binnen de mogelijkheden die er zijn. Mooi om dat te zien!
 • Jongeren die binnen WE CAN Young campagne zich actief inzetten voor het doel om jongeren meer respectvol met elkaar om te laten gaan. Elkaar bewust maken van grenzen als het gaat om seks en relaties.
  Niet zo gemakkelijk om hierover op de Markt in de stad te praten. Als je “A” zegt tegen je vriendje, moet je dan ook “B” zeggen? Wat doe jij?
  Een van de meiden vertelt wat ze ervan vindt. In mijn ooghoek zie ik een trotse vader die een foto neemt van zijn groot–geworden dochter…Mooi!
 • Mevrouw Jannie vd Berg en Hanni Vrins nemen na 6 jaar afscheid van het bestuur van de Activiteiten Vereniging Alleengaanden in de Fonkel.
  Een groep van ruim 30 mensen komen wekelijks bijeen in de Fonkel. Dat hebben zij bedacht en opgezet, nu nemen anderen het stokje over.
 • In gesprek met jongeren die een uitkering hebben, maar wel heel erg graag iets met hun talenten willen gaan doen. Daar gaan we mee aan de slag!
 • In gesprek met bewoners en personeel van een aantal woonzorgvoorzieningen. Ik zie tevreden bewoners, ze vertellen dat ze het ‘goed’ hebben.
  Ik zie personeel dat respectvol en betrokken met de mensen omgaat. En uiteindelijk gaat het daarom; dat je het gevoel hebt dat er naar je geluisterd wordt.

Ik zie dagelijks dat Helmonders zich inzetten voor elkaar en ook voor u. En dat noem ik echt goed nieuws!

Wethouder Margreet de Leeuw-Jongejans

Onze Ambassadeurs
1 reactie
Reageer

Aan Wethouder de Leeuw-Jongejans

Fijn om zoveel leuke dingen met het werk mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: