3reacties

Heesakkers: Je bent zo oud als je je voelt


Ik schreef al eerder op deze plek over hoe mooi en uniek ons Helmond is. En niet alleen de stad is mooi en uniek, we zijn ook een stad vol met mooie en diverse mensen. En een stad van mogelijkheden. Want noem mij nog eens één stad waar je als 97-jarige Prins Carnaval kunt worden.
Nee ik weet het antwoord op die vraag zelf ook niet. Maar wat ik wel weet, is dat het in Helmond kan.
Frans Janssen van de Kwietkedieten in Mierlo-Hout gaat, wanneer het volksfeest weer is losgebarsten, binnenkort voorop in de polonaise in woon-zorgcentrum Alphonsus. Toegegeven, hij heeft wat hulp nodig van zijn rollator, maar hij doet het toch maar mooi. Trots vertelde hij in een interview in het Eindhovens Dagblad: “De Weense wals kunnen we niet allemaal meer, maar de voetjes gaan zeker van de vloer.”

De Helmondse tonprater Rob Bouwman nam het begrip ‘voetjes van de vloer’ wel erg letterlijk tijdens het Keiebijters Kletstoernooi zaterdagavond. Wellicht dat een rollator of een andere vorm van ondersteuning hem had kunnen helpen. Hij viel voor een zaal met 650 enthousiastelingen van het podium, terwijl hij zijn act van ‘de opgieter’ in de sauna opvoerde. Oude carnavalsfilosofen zeiden ooit al: “Wie af en toe eens doorzakt, wordt nooit een chagrijn.” Of zou dat niet over van een podium vallen gaan? Gelukkig kan de organisatie van het Kletstoernooi bevestigen dat het inmiddels weer goed gaat met Bouwman.

Laten we hopen dat carnaval 2020 een onvergetelijk feest gaat worden in heel Helmond. Een feest voor jong en oud. Waar we niet te maken krijgen met incidenten of met andere ongein, maar waar we lachen, hossen en dansen. Dat het een feest wordt waar we trots op kunnen zijn. Met de handjes de lucht in en de voetjes van de vloer. Of je nou 7 bent of 97 en met of zonder rollator.

Marcel Heesakkers,
burgerraadslid CDA

MarcelCarnavalOnze Helmondse politici
3 reacties
Reageer

Ik heb er nu al zin in! Nog 20 dagen en dan trekt de Grootste Optocht van het Zuiden weer door de stad en kunnen we echt beginnen. #Alaaaaaaaf #Briek #Hellemond ???? ???? ????‍???? ???? ????‍♀️ ???? ????

't Is alwir bekant zo wijt, wanne.........

Christ Beekmans

De ouderen onder ons moeten wel voorzichtig zijn want hun botten zijn wat..... (juist ja).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: