Klarenbeek: Met de billen bloot…


Sinds januari van dit kalenderjaar zijn niet slechts de namen van de diverse Helmondse commissies aangepast, maar is er tevens inhoudelijk gesleuteld aan de diverse pakketten. Zo zijn sport en cultuur toegevoegd aan de commissie Omgeving (voorheen: Ruimtelijk Fysiek) en dat zullen we weten ook…!

Naast ruimtelijk fysieke zaken worden we binnen Omgeving voortaan geconfronteerd met belangrijke dossiers waar vele inwoners van onze stad direct of indirect mee te maken hebben. Denk daarbij aan de Cacaofabriek, het Speelhuis, de toekomst van zwembad De Wissen en de gang van zaken rondom de bibliotheek. Daarnaast spelen er op dit moment een tweetal andere kwesties die bij de diverse betrokken partijen voor de nodige beroering zorgen nl. de uitbreidingen van hockeyclub Helmond en tennisvereniging Carolus.

Inzake de Cacaofabriek zijn door de gemeenteraad afgelopen maanden besluiten genomen m.b.t. voorlopige financiële ondersteuning en is het college druk in de weer geweest met het aanstellen van een nieuw bestuur en zal zij op korte termijn in samenspraak met dat nieuwe bestuur één directeur voor Speelhuis/Cacaofabriek benoemen. De advertentie heeft het daglicht reeds gezien. Misschien iets voor U? Binnen onze commissie hebben we nog niet zolang geleden kennis kunnen maken met dat nieuwe bestuur. De ‘drieling’ zal binnenkort haar plannen ontvouwen hoe in de nabije toekomst de Cacaofabriek van bestaansrecht te verzekeren… Anders gezegd: ze zullen met de billen bloot moeten!

Als u dit leest, is de voorjaarsnota verschenen waarin o.a. de door het college voorgenomen bezuinigingen voor 2016 neergelegd worden. Het betreft ook bezuinigingen op het terrein van cultuur. In het Stadsgesprek in de Westwijzer van een paar maanden geleden was ‘de Helmonder’ duidelijk in zijn keuze: er dient bezuinigd te worden op stenen en niet op functie! Wij zijn als politieke partij dan ook heel benieuwd wat dit college met deze dringende oproep heeft gedaan. Nu zal blijken hoe deze vorm van in- of medespraak door dit college zal worden vertaald en/of serieus genomen… Anders gezegd: ze zullen met de billen bloot moeten!

Blijven er nog kwesties als: de toekomst van ons zwembad, de gang van zaken rondom de bibliotheek en de uitbreidingen van HC Helmond respectievelijk tennisvereniging Carolus. In de maanden mei en juni komen al deze hete hangijzers voorbij en dan zullen ook wij, de politieke partijen in Helmond, keuzes moeten maken… Anders gezegd: we zullen met de billen bloot moeten!

Burgercommssielid Henk Klarenbeek
(Henk vervangt deze week columnist Henriëtte Verouden)
Fractie Verouden-van Lierop

Henriëtte_Onze Helmondse politici
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: