3reacties

Janssen: Helmond bruist


Onder een stralende zon en met heel veel publieke belangstelling vond afgelopen vrijdag 23 maart 2012 de opening plaats van onze voorjaarskermis. Min of meer luidt de voorjaarskermis het nieuwe activiteitenseizoen in onze stad in.

En aan activiteiten ontbreekt het niet in Helmond. Activiteiten die heel vaak mogelijk zijn door de vele onmisbare vrijwilligers. Het kan ook niet vaak en luid gezegd worden dat Helmond super trots mag zijn op haar vele vrijwilligers.

Een kleine twee weken geleden was er weer de jaarlijkse actie NL DOET. D66 Helmond is ook op die zaterdag actief geweest in Museum Jan Visser. Een zeer enthousiaste ploeg vrijwilligers van een dikke 30 vrouwen en mannen sterk ging met ons aan de slag om het, door de winter wat bestofte museum weer een nieuwe glans te geven. Museum Jan Visser heeft een zeer fraaie collectie oude landbouwwerktuigen en geeft de bezoeker ook een mooie blik op het Helmondse verleden. Uiterst fraai is ook de collectie van het thema ‘ brandweer’. De hele brandweergeschiedenis is in het museum present van de super eenvoudige wateremmer tot oude brandweerauto’s van onder meer Helmondse bedrijven zoals Vlisco. Met veel toewijding en zorg zijn de binnen- en de buitenboel van het museum op die zaterdag weer spic en span gemaakt. Dit dankzij de inzet van die vele vrijwilligers. Ook in de komende maanden zullen deze weer erg actief zijn om de bezoekers van het museum tijdens de openingsuren gastvrij te ontvangen. En ik reken erop dat vele inwoners van onze stad daar dit jaar ook gebruik van zullen maken. Het museum Jan Visser en de mensen erachter verdienen dat. Wist u trouwens dat u voor slechts 45 euro per jaar ‘Vriend van Museum Jan Visser’ kunt worden en dat u daarmee de vrijwilligers een steuntje in de rug geeft bij het realiseren van hun plannen.

Museum Jan Visser is maar een voorbeeld van de heel vele plekken waarop Helmond laat zien een stad te zijn voor en door haar inwoners. Zonder echt volledig te zijn wil ik even wat activiteiten noemen waarvan we de komende maanden weer volop kunnen genieten dan zij die vele vrijwilligers. Om maar eens te noemen: de Caratconcerten, de activiteiten om ons kasteel, de feestelijke Koninginnedag met haar slingermarkt en dit jaar haar draafwedstrijden, de vele activiteiten in de diverse buurten variërend van een speeldag tot een fietstocht of een andere ontspannende activiteit. Ik zou u allen mee willen geven om er vooral aan mee te doen. Het is leuk voor uzelf en ook voor alle mensen die het organiseren.

Heel even wil ik u ook wijzen op de activiteiten van de werkgroep cultuur die op dit moment een serie bijeenkomsten houdt in de bibliotheek. Woensdag 7 april 2012 is er om 20.00 uur weer een bijeenkomst waar als centraal thema stil gestaan zal worden bij Brabant Culturele Hoofdstad 2018. Weer een thema waarbij er volop mogelijkheden zijn om Helmond op de kaart te zetten. Ook een thema waarbij vele inwoners van onze stad hun creatieve ideeen kunnen tonen. Kort en goed wees erbij.

Ik hoop dat we met zijn allen kunnen genieten van een bruisend 2012 in Helmond en dit dankzij onze vele, vele vrijwilligers.

Maarten Janssen
Raadslid

MaartenOnze Helmondse politici
3 reacties
Reageer

Allemaal geweldig, maar de 88.000 Helmonders gaan zelden of nooit naar Jan Visser. Janssen kan zich beter ergens anders druk om maken.

Het is allemaal weer hetzelfde: de echt belangrijke dingen worden weer doodgezwegen. Hulde! (not)

@Arie op 26 maart 2012 om 13:17: En dat is juist nu zo heel erg jammer. Het is een mooi museum en meer dan de moeite waard. Dus gewoon doen.

maarten janssen

De heer Janssen heeft gelijk. Als je een keer het Jan Visser museum bezocht hebt, ga je terug. En de reactie van @arie zegt het al, een profeet is in eigen land (stad) nooit geëerd. Eindhovenaren mopperen nu eenmaal ook op het van Abbe museum.
Jammer dat de heer Janssen zijn mooie stuk afsluit door weer eens expliciet die vreselijke Culturele hoofdstad er bij te halen. En dat zonder te vermelden wat dit grapje gaat kosten, voordat er ook maar een cent verdiend is. En waar de politiek gekozen heeft zonder de burger ook maar te vragen wat die er van vindt. D66 is de partij van de referenda, ik weet een onderwerp, en ik denk ook de uitslag te weten. Het is toch ook zijn partij die de zware lasten die de burgers opgelegd krijgen volop steunen, omdat ons land "aan de rand van het bankroet staat". Zullen we eerst dat probleempje oplossen?
Graag tot ziens, wellicht in het Jan Visser museum.

Hans Gruijters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: