5reacties

Rieter: voorkom lelijke plekken


Buiten alle goede zaken in het Helmondse zoals bijvoorbeeld de veelal alom geroemde projecten Dierdonk, Brandevoort en Boscotondo, zijn er ook de nodige vraagtekens te zetten bij alle drang naar vernieuwing. Helder Helmond stelt al jaren de hoeveelheid nieuwbouwprojecten zoals Groene Loper, Suytkade, Brandevoort-2, Binnenstad en Centrumplan ter discussie. Ambitie is goed maar overdaad schaadt. Inmiddels legt de huidige financiële en economische crisis de vinger op de zere plek en zien we de stagnering dagelijks toenemen. Met heel veel moeite verschijnt dan eindelijk de eerste waterburcht in Suytkade. Maar hoe staat het met Houtse Akkers? Het voorste deel van de Groene Loper gaat opnieuw op de tekentafel! En met uitzondering van de nieuwe bibliotheek is er in deze raadsperiode niets gebeurd met de Centrumplannen. Had de SP toch mee kunnen doen in het huidige college.
Maar wat te denken van al die lelijke plekken die er in Helmond ontstaan. En dan doel ik nog niet eens op die vermaledijde toren op het Willem Prinzenplein. Want over smaak valt zogenaamd niet te twisten; maar toch…. En ik was persoonlijk slechts een van de weinigen die het meer dan jammer vond en nog vind dat 't Speelhuis door de nieuwbouw van de bibliotheek geheel onterecht wordt verstopt. Met die creatie van Piet Blom – en ook Har Sanders – kunnen we (inter)nationaal scoren en wat doen we? Het Centrumplan moet maar gauw worden aangepast. Maar wie Helmond vanuit het noorden binnenkomt en via de onlangs geverfde Julianbruggen naar ons centrum gaat wordt al weer jaren geconfronteerd met een oerlelijke lege plek waar ooit het PTT-sorteercentrum stond. En zo zijn ook naast de kleine Jan van Brabant aan de Deltaweg oude bomen gekapt voor een nieuwbouwplan. Maar dat gaat voorlopig weer niet door. Het wordt tijd dat we in Helmond voordat we tot realisatie van al onze ambities overgaan ook zeker weten dat er een eerste schop de grond ingaat. Dan hoeven er niet onnodig bomen gekapt te worden en voorkom je lelijke plekken. En wanneer bepaalde terreinen noodgedwongen toch langere tijd braak komen te liggen maak er dan tijdelijk kleine parkjes van. Egaliseer het gebied, zaai er gras in en zet wat bankjes aan de rand neer. Heb jezelf ook nog heldere ideeën?

Michael Rieter
Fractievoorzitter

MichaelOnze Helmondse politiciRaadsverkiezingen
5 reacties
Reageer

Michael Rieter,

Een mooie smoes...Maar het zou een stel Raadsleden sieren om zich wat feller op te stellen i.p.v....Sorry te roepen van het is niet aan mij..Maar je kunt nu nog iets doen Rieter...door een buitenstaander niet langer een " KAT in de Zak " te verkopen en er voor te zorgen dat het vignet hier rechtsboven op het Weblog wordt aangepast.(o.a. de Paalwoningen verwijderen). Maar Helmondse Bestuurders staan er om bekend, om het volk knollen voor citroenen te verkopen.

Rieter je weet niet wat er leeft !!

Rieter schreef: " En zo zijn ook naast de kleine Jan van Brabant aan de Deltaweg oude bomen gekapt voor een nieuwbouwplan."
.........
Op dat veld stonden geen oude bomen..maar was het sportveldje van deze school..Dus je bent medeverantwoordelijk met de andere Raadsleden dat een deel van deze kinderen straks Obesitas II krijgen, omdat jullie ze de nodige beweging ontnomen hebben..

@Coolen; je kunt het ook anders zien, doordat de paalwoningen op de kopfoto van De weblog van Helmond blijft staan, wordt de gemeenteraad steeds met de neus op de feiten gedrukt dat de paalwoningen er wel zijn............. maar dat de gemeenteraad ze verstopt heeft.
Voor mij is dit ook nog steeds onbegrijpelijk het toerisme in Helmond is toch al niet "je van het" dus waarom zouden ze de paalwoningen prominent laten staan "ik nie weten".
Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld aan Rotterdam nemen, daar worden de paalwoningen beslist niet verstopt. En terecht.

@Michel; Kijk ook eens in de Tamboerijnstraat, de mensen moesten met spoed hun huizen uit omdat ze afgebroken moesten worden en nu, jaren later, ligt alles nog braak. En zo is er nog meer.

Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft. Ook de oplossing onderaan is goed, eenvoudig, snel, goedkoop en uitvoerbaar. Eigenlijk zou er in Helmond een soort wet hierover moeten komen. Uiterlijk 3 maanden na sloop dient begonnen te zijn met de herbebouwing of de eigenaar moet er dan op zijn kosten een grasveldje door de gemeente hebben laten aanleggen. Iets zoals met de kraakwet.

Het werkt hier -)!!!
De school krijgt zijn sportveldje weer terug.
Ze dachten dat de bomen tot de hemel zouden groeien en hebben ze daarvoor gekapt..
Nee, ze wilde samen met zakkenvullers onbetaalbare appartementen bouwen en nu is ieder weer met 2 benen op de grond en zijn ze het gat weer aan het dichtmaken (zand storten) Foutje van Grondzaken..Ben benieuwd wat de afschrijvingen bij Grondzaken de komende jaren gaan worden..kon wel eens een Wethouder kosten ..-)

Rieter je weet niet wat er leeft !!

Rieter schreef: " En zo zijn ook naast de kleine Jan van Brabant aan de Deltaweg oude bomen gekapt voor een nieuwbouwplan."
.........
Op dat veld stonden geen oude bomen..maar was het sportveldje van deze school..Dus je bent medeverantwoordelijk met de andere Raadsleden dat een deel van deze kinderen straks Obesitas II krijgen, omdat jullie ze de nodige beweging ontnomen hebben..

Reactie van Coolen | 5-10-09 om 8:50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: