1reactie

Van der Pijl: Gefeliciteerd weblog!


Wat hebben we lang gewacht…. Het was ergens in augustus dat de weblog van het scherm verdween; voor even, hooguit een paar dagen heette het toen…. Wat hebben we je gemist! Al die Helmonders met interesse in het wel en wee van hun stad, vooral die met een mening!
En wat zijn we dankbaar voor het geploeter om weer in de lucht te komen. De harde werkers achter de Weblog verdienen hiervoor alle lof en een staande ovatie!!!!!
Aan mij de schone taak om het gat in de informatie op het politieke vlak in te vullen. Onmogelijk natuurlijk. Er is in het afgelopen half jaar zoveel gebeurd dat het erover schrijven zeer waard was geweest:

  • Heroverweging maatschappelijke accommodaties (sluiting jeugdcentra en diverse wijkhuizen)
  • Begroting met alle bezuinigingen van dien en het gemis aan oplossingen voor o.a. de bibliotheekfilialen en het NMCH
  • Aanbieden van formulier voor Donorcodicil bij ophalen van een paspoort (PvdA-initiatief)
  • Sluiting brandweerpost Brandevoort
  • Coffeeshops, maar daarover komen nog schrijfkansen
  • Kinderpardon/wortelingwet (PvdA-initiatief)
  • Speelhuisbrand
  • Speelhuis slopen….

Over dit laatste zal binnenkort toch nog de Raad een zegje mogen doen. Dat gebeurt op uitdrukkelijk aandringen van raadsleden na een bewogen en emotionele commissievergadering.
De gebeurtenissen in en rondom die bijeenkomst zullen in de komende raadsvergadering zeker en vast nog uitgebreid aan de orde komen. De gang van zaken verdiende zacht gezegd geen schoonheidsprijs…
We zullen nog vele vergaderingen moeten wijden aan het Speelhuis en de vervanging (tijdelijk en permanent). Ik hoop dat deze op een gepastere en democratischer wijze zullen verlopen. Omwonenden, ondernemers in de buurt, Speelhuiswerknemers, Speelhuisgebruikers én de Helmondse bevolking verdienen beter!

Mirjam van der Pijl
Raadslid

MirjamOnze Helmondse politici
1 reactie
Reageer

Als 't Speelhuis inderdaad niet meer opgebouwd word op de huidige locatie, komt het nieuwe Speelhuis dan nu op de oude locatie van de RWE te staan? Dat lijkt mij een mooie locatie, dicht bij de stad en aan het water (terrasje en zo...)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: