Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondWat hebben we lang gewacht…. Het was ergens in augustus dat de weblog van het scherm verdween; voor even, hooguit een paar dagen heette het toen…. Wat hebben we je gemist! Al die Helmonders met interesse in het wel en wee van hun stad, vooral die met een mening!
En wat zijn we dankbaar voor het geploeter om weer in de lucht te komen. De harde werkers achter de Weblog verdienen hiervoor alle lof en een staande ovatie!!!!!
Aan mij de schone taak om het gat in de informatie op het politieke vlak in te vullen. Onmogelijk natuurlijk. Er is in het afgelopen half jaar zoveel gebeurd dat het erover schrijven zeer waard was geweest:

  • Heroverweging maatschappelijke accommodaties (sluiting jeugdcentra en diverse wijkhuizen)
  • Begroting met alle bezuinigingen van dien en het gemis aan oplossingen voor o.a. de bibliotheekfilialen en het NMCH
  • Aanbieden van formulier voor Donorcodicil bij ophalen van een paspoort (PvdA-initiatief)
  • Sluiting brandweerpost Brandevoort
  • Coffeeshops, maar daarover komen nog schrijfkansen
  • Kinderpardon/wortelingwet (PvdA-initiatief)
  • Speelhuisbrand
  • Speelhuis slopen….

Over dit laatste zal binnenkort toch nog de Raad een zegje mogen doen. Dat gebeurt op uitdrukkelijk aandringen van raadsleden na een bewogen en emotionele commissievergadering.
De gebeurtenissen in en rondom die bijeenkomst zullen in de komende raadsvergadering zeker en vast nog uitgebreid aan de orde komen. De gang van zaken verdiende zacht gezegd geen schoonheidsprijs…
We zullen nog vele vergaderingen moeten wijden aan het Speelhuis en de vervanging (tijdelijk en permanent). Ik hoop dat deze op een gepastere en democratischer wijze zullen verlopen. Omwonenden, ondernemers in de buurt, Speelhuiswerknemers, Speelhuisgebruikers én de Helmondse bevolking verdienen beter!

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

1 reactie:

Als ‘t Speelhuis inderdaad niet meer opgebouwd word op de huidige locatie, komt het nieuwe Speelhuis dan nu op de oude locatie van de RWE te staan? Dat lijkt mij een mooie locatie, dicht bij de stad en aan het water (terrasje en zo…)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *