3reacties

Chahim: Well I'm from Helmond!

Column Mohammed Chahim PvdA

Een tijdje geleden heb ik een Amerikaanse jongen leren kennen. Af en toe zie ik hem een sigaretje roken voor de ingang van de Economische Faculteit van de Universiteit van Tilburg. Omdat ik er zelf ook regelmatig sta zijn we een keer in gesprek geraakt.

Hij kwam uit Chicago en studeerde International Economics and Finance. We spraken over de Amerikaanse politiek en hij stelde mij wat vragen over de politiek in Nederland.

Ongeveer een week na onze eerste ontmoeting, kwam ik hem als Nerd verkleed tegen en vroeg hem wat hij ging doen. Hij vertelde mij dat hij actief was geworden binnen een studentenvereniging en op weg was naar zijn ontgroening. Hij voegde toe dat iedereen zich moest verkleden en dat ze daarna op de fiets naar een geheime plek moesten gaan waar de ontgroening plaats vond.

Geïnteresseerd vroeg ik of iedereen vrij was te kleden hoe hij of zij wil. De jongen: "Well they have asked us to dress as Nerds, Hookers or Helmonders". Bij het horen van de laatste zin dacht ik dat hij waarschijnlijk iets anders bedoelde. Dus ik zij: "Helmonders? Did you say Helmonders?"  De jongen: "Yeah, you know people from Helmond? Antisocial people!"  Ik:"Do you know that I am from Helmond?". De jongen: "Seriously, but why do they call you antisocial?"

In het half uur durend vervolg gesprek heb ik hem proberen uit te leggen waar het vandaan komt en dat dit allemaal achterhaald is. Ik vertelde hem dat Helmond is een prachtige stad is met vele bekende Nederlanders uit Politiek en Sport. Ook heb ik hem uitgenodigd om een keer naar Helmond te komen, dan zou ik hem hier rondleiden en het tegendeel bewijzen.

Behalve dat ik het grappig vond dat een Amerikaanse student die net een paar maanden in Nederland is, onze stad, Helmond kent, moeten we natuurlijk wel toegeven dat het niet beslist op een positieve manier is. Omdat ik niet weet hoe we ervoor moeten zorgen dat Helmond een positief imago krijgt denk ik dat we tot dat moment de gouden regel uit de showbizz moeten hanteren. Negatief nieuws is ook nieuws en wellicht wordt Helmond door deze geïnteresseerde Amerikaanse student nog populair in Amerika.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA