Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.649 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Column Mohammed Chahim PvdA

Een tijdje geleden heb ik een Amerikaanse jongen leren kennen. Af en toe zie ik hem een sigaretje roken voor de ingang van de Economische Faculteit van de Universiteit van Tilburg. Omdat ik er zelf ook regelmatig sta zijn we een keer in gesprek geraakt.

Hij kwam uit Chicago en studeerde International Economics and Finance. We spraken over de Amerikaanse politiek en hij stelde mij wat vragen over de politiek in Nederland.

Ongeveer een week na onze eerste ontmoeting, kwam ik hem als Nerd verkleed tegen en vroeg hem wat hij ging doen. Hij vertelde mij dat hij actief was geworden binnen een studentenvereniging en op weg was naar zijn ontgroening. Hij voegde toe dat iedereen zich moest verkleden en dat ze daarna op de fiets naar een geheime plek moesten gaan waar de ontgroening plaats vond.

Geïnteresseerd vroeg ik of iedereen vrij was te kleden hoe hij of zij wil. De jongen: "Well they have asked us to dress as Nerds, Hookers or Helmonders". Bij het horen van de laatste zin dacht ik dat hij waarschijnlijk iets anders bedoelde. Dus ik zij: "Helmonders? Did you say Helmonders?"  De jongen: "Yeah, you know people from Helmond? Antisocial people!"  Ik:"Do you know that I am from Helmond?". De jongen: "Seriously, but why do they call you antisocial?"

In het half uur durend vervolg gesprek heb ik hem proberen uit te leggen waar het vandaan komt en dat dit allemaal achterhaald is. Ik vertelde hem dat Helmond is een prachtige stad is met vele bekende Nederlanders uit Politiek en Sport. Ook heb ik hem uitgenodigd om een keer naar Helmond te komen, dan zou ik hem hier rondleiden en het tegendeel bewijzen.

Behalve dat ik het grappig vond dat een Amerikaanse student die net een paar maanden in Nederland is, onze stad, Helmond kent, moeten we natuurlijk wel toegeven dat het niet beslist op een positieve manier is. Omdat ik niet weet hoe we ervoor moeten zorgen dat Helmond een positief imago krijgt denk ik dat we tot dat moment de gouden regel uit de showbizz moeten hanteren. Negatief nieuws is ook nieuws en wellicht wordt Helmond door deze geïnteresseerde Amerikaanse student nog populair in Amerika.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

3 reacties:

Natuurlijk ben ik meteen geintereseerd als er een Amerikaan in Nederland is. Het feit dat hij in de maling wordt genomen door een paar Eindhovenaren bewijst alleen maar dat ze in die stad echt jaloers zijn op ons. (het ene vooroordeel na het andere)
Om hem een beter overzicht te geven zou je hem kunnen vragen waarom de Steelers zo veel fans hebben, en de Yankees zo weinig.
Dit heeft te maken met het succes van de kleine stad, en de arogantie van de Metropool. Wij moeten in Helmond gewoon twee keer zo veel bewijzen dan op andere plaatsen in het land. Laat ons genieten van die jaloesie, en bewijzen dat wij het beter kunnen. De geschiedenis kunnen wij niet veranderen, maar de toekomst blijft van ons.

Beantwoorden

Waar komt die drang toch vandaan dat we ons MOETEN bewijzen. Laat het toch lekker zo, wij Helmonders weten zelf toch wel beter!

Beantwoorden

Jan Willem en Ellen, helemaal mee eens: ode aan de kat! 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *