4reacties

Peters: Het Hek bij Berkendonk


De commotie die is ontstaan over het hek bij de zeil en surfvereniging op Berkendonk heeft de afgelopen weken veel stof doen opwaaien. Tijdens de vergadering van de commissie ABA op 21 september komt de wethouder uitleg geven over het hoe en waarom. Om te beginnen moet gesteld worden dat het hek een tijdelijke maatregel is in het kader van de veiligheid.
Dat is middels brieven in de richting van de zeil en surfvereniging in juni van dit jaar aangegeven. De fractie van de SDOH loopt te hoop dat er niet gecommuniceerd is. Onzin, in de afschriften van bovenstaand brieven was heel duidelijk te lezen wat de plannen van het college waren. Letterlijk staat er in de brief "het terrein voor de zeil en surfvereniging wordt afgescheiden van het strandgedeelte". (einde citaat). Waarom dan al die ophef? Is het wel zo verstandig om een hek te plaatsen? Is het hek te groot? Allemaal vragen die ik tijdens de vergadering van de commissie zal stellen. Feit is wel dat we ooit eens de afspraak gemaakt hebben dat Berkendonk vrij toegankelijk zou zijn/blijven voor de bezoekers om te recreëren.
Dat is nu niet meer voor de volle 100% het geval. Daar moeten we dus iets aan gaan doen waarbij moet worden opgemerkt dat de veiligheid boven alles gaat! Er zijn mijns inziens best varianten denkbaar waarbij we het vriendelijk maken voor bezoekers, toegankelijk voor surfers, zeilers etc. Of dat nu met een hek had moeten gebeuren laat ik even in het midden.
Het hek is wel erg lelijk en daar zouden we iets aan moeten doen in de vorm van vriendelijk aankleden. Feit is wel dat het al 5 jaar verboden was om op de huidige afgezette plek te zwemmen. Nu is daar wat meer duidelijkheid aan gegeven door het college.

Ron Peters
Raadslid

Onze Helmondse politiciRon
4 reacties
Reageer

Behalve wat mensen van die zeilclub zelf, zou er nu werkelijk iemand in Helmond geïnteresseerd zijn in dat hekwerk? Ik zie het groter belang voor Helmond in ieder geval niet.

storm in een plas water

Michael Rieter

Mijn vorige reactie was een ludieke interpretatie van de eerste reactie; maar niet mijn mening!
ZELF vind ik namelijk dat als we niet opletten dit eerste hek het begin kan (zal?)inluiden van het einde van gratis zwemmen in de Berkendonkse plas!!! (als we tenminste mogen/kunnen zwemmen oftewel een oplossing vinden (goudalg?!) voor blauwalg; maar dat terzijde). Met dit eerste hek zou wel eens het hek van de dam kunnen zijn naar nog meer hekken!

Michael Rieter

Dat is mooi Michael, deze zorg deel ik met je. Wel een beetje mosterd na de maaltijd, voor iemand die voor de komst van het stadion stemde. Krokodillentranen dus (zie ook http://helmond.groenlinks.nl/node/29782). Na SDOH, PvdA, CDA, voegt ook Helder Helmond zich in het rijtje van spijtoptanten. Verkiezingen in aantocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: