8reacties

Stijkel: Einde bestuursperiode 2014-2018


Het einde van deze bestuursperiode nadert, daarmee breekt straks ook een nieuwe aan. Een spannende en drukke tijd voor alle politieke partijen die zich willen profileren om stemmen binnen te halen voor hun partij. Want hoe meer stemmen een politieke partij binnen haalt, hoe meer zetels in de gemeenteraad, hoe meer je je stempel kunt drukken op het beleid maar vooral op de idealen die wij allemaal voor onze mooie stad Helmond willen nastreven.

Nou wil ik geen afscheidsbrief gaan schrijven, want natuurlijk is er ook nog een leven na 21 maart, al lijkt dat nu niet zo, en zijn alle werkzaamheden op de verkiezingen gericht. Natuurlijk hopen wij als VVD met een mooi aantal zetels verkozen te worden om onze idealen te verwezenlijken.

Inmiddels heb ik een heel aantal columns voor de weblog geschreven en de column over de hondenpoep had veruit de meeste reacties. Ook op de column over glasvezel heb ik heel veel reacties ontvangen, zij het niet alleen via de weblog.

We hebben de afgelopen bestuursperiode ontzettend veel onderwerpen behandeld in de gemeenteraad, in het begin als nieuw raadslid nog wat onwennig maar dat went snel, mede door een groot aantal fijne collega’s die je terzijde staan.

Wat heb ik ontzettend veel mensen leren kennen de afgelopen 4 jaar! Wat is het fijn om fijne collega’s om je heen te hebben. We hebben veel met elkaar gedeeld. Letterlijk lief en leed. Er zijn collega’s die een geliefde hebben verloren, maar ook huwelijken werden gesloten, kinderen en kleinkinderen geboren, en we hebben van een aantal raadsleden afscheid genomen.

Er zijn overstappen geweest naar andere partijen ieder met zijn eigen beweegredenen en achtergrond.
Mijn eigen overstap was een weloverdachte keuze, waar ik zeker een jaar en vele gesprekken over gedaan heb. Gesprekken met collega’s die mij steunden en een luisterend oor boden. Die tot diep in de nacht met mij spraken en mij adviseerden. Veelal is het zo dat vervelende zaken die binnen een politieke partij gebeuren breed worden uitgemeten in de media, daar smullen de lezers namelijk van, wat is er nou aan als het allemaal pais en vree is? Toch wil ik mijn collega fractieleden even benoemen. Ik ben warm ontvangen bij de VVD door mijn collega’s, die ik een warm hart toedraag. Van het old boys netwerk zoals het genoemd is herken ik niets. Ik ben er als nieuwkomer bij gekomen en meteen opgenomen in de fractie. Dat voelt heel fijn.

Mijn laatste column voor de Weblog voor deze periode. Bedankt Rob! Voor je vertrouwen, je enthousiasme en je support!
Een nieuwe bestuursperiode breekt aan, met velen werken we eraan om de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen zo hoog mogelijk te laten zijn. Maak gebruik van uw stemrecht! Ga stemmen op woensdag 21 maart!

Sandra Stijkel (pdf)
Raadslid VVD

Sandra_Onze Helmondse politici
8 reacties
Reageer

Hallo mevrouw Sandra,

In 2014 ging je de verkiezingen in namens Senioren 2014, naar ik aanneem een wel en overdachte keuze na je experiment bij TROTS. Nu ben je overgestapt naar de VVD, zoals je zegt weloverwogen! Ik heb zo mij twijfels en kun je die mij en alle Helmonders uitleggen? Staat u bij de volgende verkiezingen iet op de lijst van Helder Helmond, Helmond Aktief of Lokaal sterk???? Zegt u het maar!

groetjes van een kritische Helmonder.

een kritische helmonder

Beste kritische Helmonder,

Helemaal prima dat u kritisch bent, ik ben zeker weloverwogen overgestapt naar de VVD en heb daar zelf de consequenties voor aanvaard. Ik ben inderdaad bestuurslid geweest bij Trots op Nederland, maar nooit een politieke functie oor hen vervuld. Als je bestuurslid bent geweest bij de turnvereniging is je bal dan verspeeld als je graag wil ondersteunen bij de hockeyclub? En ja, u heeft helemaal gelijk, ik ben de verkiezingen ingegaan voor Senioren 2013. Maar niet altijd alles in het leven loopt zoals we het van te voren hadden bedacht.. Net als bij een baan blijf je jezelf ontwikkelen en zijn er veranderingen gaande. Dat is ook in een relatie zo. We blijven ook niet allemaal bij onze eerste grote liefde. Soms gebeuren er dingen waar je niet meer mee kunt dealen en maak je een keuze. Een moeilijke keuze, maar weloverwogen. Ondanks wat anderen daar op dat moment van vinden. Zo is het leven.....

(Uit het Eindhovens Dagblad)

Optocht Helmond: goeie sfeer, maar geen sneer

VIDEO | HELMOND - Vroeger trok een jaar aan nieuws en gebeurtenissen voorbij in een carnavalsoptocht en werd de politiek op de hak genomen. In Helmond ontbreekt daarvan bijna elk spoor, al doet dat weinig af aan de sfeer langs de kant.

Simon Rood 11-02-18
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Simon Rood - een door mij zeer gewaardeerde onderzoeksjournalist van het ED - constateert "goeie sfeer, weinig sneer" tijdens de Helmondse carnavalsoptocht.

Ik wil met alle plezier hier en daar een sneer uitdelen op deze laatste carnavalsdag.

Daar gaat ie:

- sneer nr. 1: in Helmond rijden meer hop on hop off - bussen voor politici dan bussen van Hermes;
- sneer nr. 2: de VVD is de Volkspartij voor de Vrijstelling van de Dividendbelasting:
- sneer nr. 3: de VVD is de partij van de Halbe - waarheden;
- sneer nr. 4: bij de PvdA gaat uw stem naar de Malle Dieven
- sneer nr. 5: SENIOREN2013 is - qua naam - een imitatie van D66 en - qua leeftijd - nog niet eens de kleuterschoolleeftijd ontgroeid;
- sneer nr. 6: D66 is - qua leeftijd - 50+
- sneer nr. 7: 50+ doet me denken aan een nieuwe oude kaassoort;
- sneer nr. 8: Heerlijk Helder Helmond heeft tot nu maar heel weinig "leven in de brouwerij" gebracht;
- sneer nr. 9: bij de PVV ben je - als vluchteling "nóg verder van huis"
- sneer nr. 10: Forum voor Democratie staat midden in de Arena tegen Democratie

en als uitsmijter:
- sneer nr. 11: Trump denkt, dat USB een buurland van de USA is.

Voor de rest van het artikel over de carnavalsoptocht verwijs ik u naar het Eindhovens Dagblad en verwijs ik ook u naar de column "Ik ga de politiek in" van mevrouw Hanneke Hegeman op deze weblog. Zij is een stuk optimistischer dan ik over de staat van de Helmondse politiek, maar verdient desalniettemin alle steun en op z'n minst een reactie van ALLE politieke partijen die meedoen aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen.

Peter van Lieshout

Beste Sandra,

Jij noemt het een overwogen keuze, ik ordinair kiezersbedrog.

Als we de exacte getallen er even bijnemen (bron; https://helmond.sp.nl/sites/helmond.sp.nl/files/voorlopige_uitslag_per_partij_en_per_kandidaat.pdf) komen we tot het volgende overzicht:

Senioren 2013 behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 1487 stemmen, waarvan 1152 stemmen behaald door dhr. van Mol en 185 stemmen.
door uzelf; dus 150 stemmen behaald door andere personen op de kieslijst van Senioren 2013.

kiesdeler = (totaal geldige+blanco stemmen) / aantal zetels = 30661 / 37 = 828

Senioren 2013: 1487 / 828 = 1 zetel + 659 reststemmen
VVD: 4050 / 828 = 4 zetels + 738 reststemmen

Stukje staatsinrichting ...
Op basis van welke partij de meeste reststemmen heeft worden de restzetels verdeeld. Deze zijn onder andere terecht gekomen bij Senioren 2013 en VVD

Welnu ...
Uw bijdrage aan deze restzetel voor de Senioren 2013 bedraagt 28,1% (uw bijdrage aan totaal aantal stemmen voor Senioren 2013 is 12,4%)
Deze zetel heeft u gekregen omdat u op de tweede plaats van de kieslijst stond. Deze stemmen en deze plaats op de kieslijst heeft u gekregen op basis van het vertrouwen dat u kreeg van partijgenoten en stemgerechtigden om de idealen / kernwaarden, waar deze partij voor staat, positief uit te dragen en te verdedigen in de gemeenteraad.
Er van uitgaande dat u al deze 185 stemmen gekregen heeft omdat men u zo'n integere politica vindt, dan had uw bijdrage van 185 voorkeurstemmen nimmer bijgedragen aan een zesde zetel voor de VVD.

Ik kan bij deze niets anders dan concluderen dat u zowel cijfermatig als gevoelsmatig bewust heeft gekozen voor kiezersbedrog.

Nadat Rita Verdonk (ex VVD politica in de tweede kamer) als gezicht van Trots van Nederland haar gezicht verloor in de landelijke politiek begrijp ik dat de kansen, om met deze partij, politiek een rol van betekenis te gaan spelen, flink verkleind worden. Uw stap naar de opkomende partij Senioren 2013 is dan ook een logische stap om uw kansen op een plekje op het "Helmondse pluche" te vergroten. Vers in ons geheugen liggen nog de artikelen uit het Eindhovens Dagblad waar we met z'n allen hebben mogen genieten van de omgangsvormen van de leden van de VVD afdeling Helmond (bronnen;
https://www.ed.nl/helmond/splijtende-ruzie-in-vvd-helmond-om-kieslijst-tal-van-bestuurders-en-raadsleden-keren-coalitiepartij-rug-toe~af99a6f5/
https://www.ed.nl/helmond/samenstellen-helmondse-vvd-kieslijst-gekaapt-ze-zijn-er-nooit-maar-mogen-wel-stemmen~a9500494/).

"Toch wil ik mijn collega fractieleden even benoemen. Ik ben warm ontvangen bij de VVD door mijn collega’s, die ik een warm hart toedraag. Van het old boys netwerk zoals het genoemd is herken ik niets. Ik ben er als nieuwkomer bij gekomen en meteen opgenomen in de fractie. Dat voelt heel fijn."

Ik begrijp precies wat u bedoelt. Het is inderdaad een fijn gevoel om je bevinden tussen mensen met dezelfde ideeën en hetzelfde gedachtengoed.

Met vriendelijke groet,
Stapper

Het doet me deugd dat er genoeg kritische Helmonders zijn, die het kraakhelder formuleren! Complimenten aan Stapper!
Wellicht komt het nu ook wat de landelijke politie betreft nog zo ver, dat de gemiddelde Nederlander het nu, na het opstappen van de zoveelste VVD'er, eindelijk begint te snappen: machtspolitiek en liegen hoort gewoon niet.

Beste Sandra,

Met alle respect overstappen of overlopen naar een andere partij mag natuurlijk in het huidige politieke systeem, alhoewel ik daar toch wel enige moeite mee heb met al dat partij(s)hoppen. Je bent nu eenmaal gekozen 4 jaar geleden met een bepaald verkiezingsprogramma van een bepaalde partij.
Op basis daarvan hebben kiezers hun stem en vertrouwen aan je gegeven.
Maar goed je bent niet de eerste en enigste in Nederland die dat doet.

Wat ik echter aan die overstap van je totaal niet begrijp, is dat je al jarenlang ook in de zorg werkzaam bent, en daar dagelijks geconfronteerd wordt met de destrastreuze gevolgen van het kabinetsbeleid van de VVD de laatste jaren!!

En dan stap je uitgerekend over naar die partij.
Ik kan dat maar moeilijk plaatsen eerlijk gezegd.
Ik hoop dat ik het zo netjes verwoord heb.

Vriendelijke groeten,

Beste Sandra,

Uiteraard wens ik je alle (politieke) succes toe.

Met VVD'ers weet je het nooit.

Met het gehannes van Halbe Z. en Mark R. kun je je afvragen
of je op 21.03.2018 nog wel moet gaan stemmen.

Ik ga wel stemmen.
Niet op de VVD.

Met vriendelijke groet.

Edwards.

Beste Eddie,

Ik begrijp je reactie. Ik begrijp dat sommige besluiten die mensen maken soms lastig te plaatsen zijn voor anderen. Ik werk inderdaad sinds 1995 in de zorg en heb alle facetten van dit mooie vak mogen uitoefenen. Ik kijk er toch iets anders tegenaan. Het geld wat vanuit de overheid naar de zorginstellingen gaat wordt wat mij betreft niet goed ingezet. De zorginstelling waar ik bv. heb gewerkt heeft maar liefst 6 bestuurslagen. Ik denk dat daar de bottleneck zit. Ik was als verpleegkundige daar in de nacht alleen verantwoordelijk voor ruim 200 cliënten maar bij calamiteiten was er niemand van al deze lagen te bereiken. Dan was het protocol om de situatie zelf maar op te lossen of de politie te bellen. Eenmalig de politie laten uitrukken kost meer geld dan een verpleegkundige erbij voor de nacht. Dat zijn geen besluiten die ons kabinet neemt, dat zijn beslissingen die de zorginstelling neemt. Ook de enorme verspilling van dure medicijnen,
hulpmiddelen etc. Geen keuze van ons kabinet maar van de zorginstellingen zelf. Mijn inziens zou het inzetten van de middelen heel anders moeten en kunnen. De VVD nodigt juist mensen uit het veld uit om praktijkervaringen te horen. Letterlijk de vraag te stellen wat er zou moeten gebeuren om zorgpersoneel terug te winnen voor het vak. Ik weet dat ik met mijn ervaring in de zorg juist een goede bijdrage kan leveren aan deze lastige maatschappelijke vraagstukken. Vriendelijke groeten Sandra Stijkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: