4reacties

Stijkel: Helmonds vakantieplakboek


In ons gezin is het de laatste jaren min of meer traditie geworden om van de vakantie een mooi plakboek te maken. Mijn jongste zoon is erg creatief en buiten de gebruikelijke vakantiekiekjes komen er ook knutselwerkjes, ansichtkaarten, entreebewijzen, stickers en zelfs bestekzakjes van eetgelegenheden in ons jaarlijkse vakantieplakboek. We hebben inmiddels al een aantal mooie vakantieplakboeken gemaakt en elk jaar wordt de collectie aangevuld met weer een andere bestemming. Tot mijn zoon zei; “mama, in Helmond doen we ook zo veel leuke dingen en we maken er nooit geen plakboek van”. Zo gezegd, zo gedaan. Er moest een plakboek over Helmond komen.
Samen gingen we erop uit om een mooi plakboek aan te schaffen en als eerste bezochten we de vvv, dat doen we namelijk ook op onze vakantiebestemmingen. De baliemedewerkster van de vvv vroeg vriendelijk aan mijn zoon of we hier op vakantie waren omdat we mooie kaarten en stickers van Helmond kochten. Mijn zoon vertelde enthousiast over het plakboek dat we van plan waren te maken. De baliemedewerkster van de vvv hielp graag met folders en allerlei informatie over Helmond. Tevreden gingen we naar huis. Wat is er veel te beleven in Helmond, ook in vakantietijd. Op regenachtige dagen hebben we ons vermaakt bij de leuke binnenspeeltuinen die Helmond te bieden heeft. Kidsplaza, Monkeytown en de Brandevoortse hoeve. Naar de film bij bioscoop Pathé of de Cacaofabriek. Ook bij Fitland een uurtje bowlen is erg gezellig. Wat ook erg leuk is om naar een van de Jan Visser dierenparken te gaan, bv. De Warande. De caviakooi is bij veel kinderen favoriet en is zeker een bezoekje waard. Daarna een balletje slaan bij de minigolfbaan, en eventueel genieten van de Caratconcerten in het Warandepark. In het Helmondse kasteel kun je heuse kasteelbelevenissen beleven en een mooie ridderhoed knutselen. In de kasteeltuinen was een heuse roofvogelshow, waar veel mensen van genoten hebben. Als je dan doorloopt naar het centrum kun je heerlijk een ijsje eten aan het kanaal. Daar zo zittend aan het water is Helmond een leuke vakantiebestemming. Helemaal mooi zou het kunnen worden met een stadsstrand en heerlijke ligstoelen. Vrolijk gekleurde hangmatten en bootjes in het water om te varen of waterfietsen op het kanaal. Een van mijn favorieten is toch wel het Edah-museum waar je je terug in de tijd waant. Eigenlijk moesten we vreselijk ons best doen om alle activiteiten die Helmond te bieden heeft te beleven. De buitenspeeltuinen Leonardus en Helmond-west, de orgels in de Gaviolizaal, het gemeentemuseum, het Jan Vissermuseum en de prachtige Dahliatuin.

Het zou mooi zijn als we ook bezoekers voor al deze activiteiten van buiten Helmond zouden kunnen trekken. Bevordering van het toerisme zou bv. kunnen bestaan uit het verkopen van combikaarten voor musea, speeltuinen etc. De samenwerking kan nog in veel opzichten geoptimaliseerd worden. Een fijne bijkomstigheid is dat het dan ook voor mensen met een kleine beurs aantrekkelijk is.

Soms hoef je niet ver te zoeken of te reizen om je vakantietijd door te brengen, wij hebben ervaren dat Helmond heel veel te bieden heeft en zeker op cultureel en recreatief gebied. We zijn dankbaar dat we dit allemaal in onze mooie stad kunnen beleven. Mijn zoon is heel trots op zijn Helmondse plakboek. Ik hoop echt dat hij later zal zeggen: ”Ik ben opgegroeid in de leukste stad van Brabant.”

Ik hoop dat een ieder van u ook geniet van de vakantietijd en kijk eens rond in uw eigen omgeving hoe mooi die eigenlijk is.

Sandra Stijkel
Raadslid Senioren 2013

SandraOnze Helmondse politici
4 reacties
Reageer

Mooie boodschap Sandra.....ik deel het op twitter

Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Eens met Angelique!

Jeanne Schriks

@ Sandra maar blijf als toerist niet overnachten in Helmond want dan betaal je toeristenbelasting dankzij een initiatiefvoorstel van Senioren 2013 waarvan jij ook onderdeel van uitmaakt. Was dat nou echt nodig? We hebben onlangs in het ED kunnen lezen wat het oplevert. Niets structureels en alleen maar lastig voor horeca / recreatie instellingen. Ik ben het overigens wel met je eens dat Helmond skon genoeg is om te vertoeven. Menige buitenstaander die toch langskomt ervaart dat.
Wai Hellemonders; Grauwte smoel mar ginne skrik !

Mooie Helmond-promotie Sandra!
Een compliment voor jou voor dit compliment aan onze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: