23reacties

Van den Waardenburg: Havenpark (7 foto’s)


In september 2013 heeft het college op verzoek van D66 de toezegging gedaan om van het braakliggende Obragasterrein een tijdelijk stadspark te maken. Sindsdien is gras ingezaaid, werd het park omgedoopt tot Havenpark en hebben gesprekken plaatsgevonden over een definitieve invulling van de locatie. Helaas hebben wij moeten constateren dat deze belangrijke locatie in het centrum de laatste tijd meer wegheeft van een modderpoel dan van een park. Dit vinden wij als D66 jammer. Zeker nu de terrassen op het Havenplein tijdens de zomerperiode druk worden bezocht en de kermis en markt zowel bezoekers van binnen als van buiten Helmond trekken. Graag zouden wij zien dat het Havenpark in afwachting van een definitieve invulling een fraaiere invulling zou krijgen.


Door een medewerker van de gemeente is een tijdje geleden (d.d. 31 maart 2016) op deze weblog al de toezegging gedaan, dat de schade aan het Havenpark zou worden hersteld door de organisatie van Helmond Winterstad. Hierover zouden afspraken zijn gemaakt, maar het terrein zou de afgelopen maanden nog te nat zijn geweest om hersteld te worden. Zodra de weers- en terreinomstandigheden het zouden toelaten zou het park volgens de gemeente weer netjes worden gemaakt.

Inmiddels zijn we al enkele maanden verder en was het gezien de goede weersomstandigheden toch wel mogelijk geweest om in ieder geval het gras te herstellen. Helaas is dit nog steeds niet gebeurd. Wij vragen ons af wanneer het herstel eindelijk gaat plaatsvinden en de gemeente Helmond Winterstad aan deze afspraak gaat houden. In verband met de stadsmarketing zou het toch juist belangrijk moeten zijn om deze plek een ‘Helmond marketing waardige’ uitstraling te geven.

Ondertussen wachten we ook met spanning op de definitieve invulling van het Havenpark. Blijft het een stadpark of krijgt het een andere invulling? D66 ziet graag dat deze unieke plek wordt omgevormd tot een pittoreske haventje met (mogelijk) enkele aangemeerde bootjes. Afgelopen maand heeft de verantwoordelijke wethouder in de commissie Omgeving de raad op de hoogte gebracht van de ideeën die in de stad zijn opgehaald om het centrum verder te ontwikkelen. Daar werd ook gesproken over het Havenpark. De wethouder gaf aan dat de definitieve invulling nog wel even op zich zou laten wachten, maar dat desondanks niet verder geïnvesteerd zou worden in het Havenpark.

Op zich begrijpen we dat niet veel wordt geïnvesteerd in een park waar we de definitieve invulling nog niet van kennen, maar een kleine investering om het park beter te onderhouden, dat is volgens ons toch niet teveel gevraagd? Als D66 roepen we het college dan ook op het onderhoud van het Havenpark te intensiveren, de afspraken die zijn gemaakt over het herstel van het grasveld na te (laten) komen en spoedig te komen met een voorstel voor de definitieve invulling van het Havenpark.

Gaby van den Waardenburg
Raadslid, D66 Helmond

GabyOnze Helmondse politici
23 reacties
Reageer

Idd het ziet er niet uit

Hanny van den Broek

Waarom niet zo inrichten zoals het Vondelpark in Amsterdam? Een gezellig park met spelende kinderen, picknickende ouders, sporters, of ouderen die er gezellig een praatje op een bankje komen doen.

Michen Bernards

Tja dat krijg je ervan als je alle evenementen daar plaatst.

Patries V Dijk

Wat pittoresk haventje
Hartstikke gek D66 Helmond heeft behoefte aan een centraal gelegen permanent evenemententerrein geen quats
Het is een stadspark geen elitehaventje

John Erkelens

Dat kan beter! Bah bah! Doe eens even opruimen smeerkezen!

Over een half jaar is er op die plek weer een nieuw Winterfestijn, dan heeft er gelukkig niemand een maand last van die puinhoop van nu. :-(

"Persoonlijk" van meet af aan hadden ze het park beter aan moeten pakken, gedeeltelijke bestrating (wandelpad) is niet voldoende. Het blijkt ook dat de grond hiervoor wellicht niet geschikt is, te zacht. Laten we dan ook hopen dat er snel een oplossing komt hiervoor.

Wellicht zouden we al kunnen beginnen met de projecten die er al liggen, mondjes maat opbouwen. Wel eerst een gedegen grondonderzoek aan vooraf, aan de voorkant beginnen om dan verder te borduren.

Erg flauw om nu te doen alsof evenementen de oorzaak zijn van de slechte ondergrond. Het was natuurlijk te voorzien dat een zwakke ondergrond, zonder fatsoenlijke afwatering hoe dan ook voor problemen zou kunnen gaan zorgen. Uit kostenbesparing is door de gemeente de keuze gemaakt om niets aan de riolering er omheen te doen en het terrein ook niet op te hogen of echt aan te planten. Het is nou eenmaal een braakliggend terrein wat een beetje opgeleukt is in afwachting van een verdere invulling. Zolang die er niet is, zou ik niet moeilijk doen over het niet over de balk smijten van belastinggeld.

Suze Ehrismann


Havenpark #helmond is 100% kind onveilig...
Er is gewoon meer aan de hand dan alleen kapot gras, kinderen blijven niet op het pad lopen...

Patrick van Halen

Het is echt 3x niks. Is toch geen park? ?

Angelina Claassen

Misschien omdat daar te weinig plaats is.

Misschien een mooie locatie voor seizoen 7 van the walking dead

@Michen Bernards op vrijdag 13 mei 2016 om 10:58:

Alsof de Helmonders nu ook al uren in het gras gaan liggen in het kasteelpark of de warande

Gehavende park

Paula Janssen

@Rob Michiels op vrijdag 13 mei 2016 om 18:38:

Ik wil niet veel zeggen maar er liggen wel degelijk met dit mooie weer mensen in het kasteelpark. Lekker te luieren in en rondom het kasteel, ook de bankjes zijn aardig bezet.

Goed geschreven Gaby! Er moet nu toch echt iets gebeuren aan die toch niet onaantrekkelijke kant, (tenminste dat zou het kunnen zijn) van het centrum.

Hans van Gennep

Ze moeten helft dicht gooien met steen zo dat er toch evenement kan gehouden worden en een kan gewoon gras en niks meer van evenementen op het gras zette want zo maken ze het kapot niet moeilijke doen als het makkelijk op gelost kan worden dan heb je een park en een evenement locatie met steen in plaats van gras helf s park helft evenement terrein dicht gooien met stenen

@Angelina Claassen op vrijdag 13 mei 2016 om 14:48:

Als er gras licht noemen ze het park en als er wat te doen is evenement terrein

'De fractie SDOH-D66-HelmondseBelangen wil voorstellen om dit terrein, nadat (gedeeltes van) de saneringswerkzaamheden zijn afgerond, tijdelijk in te richten als stadweide: een met gras ingezaaid terrein, toegankelijk voor elke bewoner en bezoeker van Helmond. Een stadweide waar mensen kunnen recreëren, een rustpunt in de stad, direct langs het kanaal.'

Dit was toch het voorstel of mis ik een stukje van de film?

O ja ik ben benieuwd waar D66 het geld vandaan zal halen om haar huidige plannen uit te voeren.

een helliemonder

Het is zoals gewoonlijk bij de Gemeente.

Veel beloven weinig geven,
doet de gek in vreugde leven.

Kei grote skatebaan neer knallen! Kan dat kreng uit de warande weggeruimd worden.

Goed van D66 dat ze de erbarmelijke staat van het Havenpark aankaarten. Maar als ik dan weer die luchtfietserij over die haven lees, zakt bij mij direct de broek van het achterste van het lachen. Men is bij D66 nogal ver van de realiteit verwijderd geraakt blijkbaar.
De gigantische investering en bijbehorende kapitaallasten die bij zo'n investering komen kijken, worden nooit meer terugverdiend. Die anderhalve gepensioneerde die misschien zijn bootje misschien even aanmeert, levert natuurlijk nooit genoeg aan haven/liggelden op. Ofwel het is nooit rendabel te exploiteren en zal een bodemloze put zijn.

Niet moeilijk doen. Gewoon volbouwen met senioren en gezins woningen door elkaar. Geeft levendigheid in het centrum. Me meer winkels zitten wij niet op te wachten. Kleine haven kan eventueel ook nog.

Het Winterfestijn wil naar de Markt verhuizen staat nu in de krant. Dat zijn me ook lekkere smeerkezen bij Helmond Marketing, laat ze aub eerst de puinhoop van het vorige Winterfestijn op het Havenpark opruimen. Na zes maanden is dat toch niet te veel gevraagd? De vrijwilligers van Impact dat op precies hetzelfde stuk van het Havenpark stond, lieten het een dag later altijd keurig netjes achter.
Dat zo'n duurbetaalde Helmond Marketing als taak heeft om reclame voor Helmond te maken, begint voor mij langzaamaan een lachertje te worden.
Ik moet nog zien of de zomerkermis volgende week op dat stuk van het Havenpark kan gaan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: