23reacties

Van den Waardenburg: Havenpark (7 foto’s)

In september 2013 heeft het college op verzoek van D66 de toezegging gedaan om van het braakliggende Obragasterrein een tijdelijk stadspark te maken. Sindsdien is gras ingezaaid, werd het park omgedoopt tot Havenpark en hebben gesprekken plaatsgevonden over een definitieve invulling van de locatie. Helaas hebben wij moeten constateren dat deze belangrijke locatie in het centrum de laatste tijd meer wegheeft van een modderpoel dan van een park. Dit vinden wij als D66 jammer. Zeker nu de terrassen op het Havenplein tijdens de zomerperiode druk worden bezocht en de kermis en markt zowel bezoekers van binnen als van buiten Helmond trekken. Graag zouden wij zien dat het Havenpark in afwachting van een definitieve invulling een fraaiere invulling zou krijgen.

Foto door Irma op 10 februari 2016 Foto door Irma op 10 februari 2016 Foto door Irma op 22 maart 2016 Foto door Irma op 22 maart 2016
Door een medewerker van de gemeente is een tijdje geleden (d.d. 31 maart 2016) op deze weblog al de toezegging gedaan, dat de schade aan het Havenpark zou worden hersteld door de organisatie van Helmond Winterstad. Hierover zouden afspraken zijn gemaakt, maar het terrein zou de afgelopen maanden nog te nat zijn geweest om hersteld te worden. Zodra de weers- en terreinomstandigheden het zouden toelaten zou het park volgens de gemeente weer netjes worden gemaakt.

Foto door Irma op 27 april 2016 (Koningsdag) Foto door Irma op 27 april 2016 (Koningsdag) Foto door Irma op 27 april 2016 (Koningsdag) Inmiddels zijn we al enkele maanden verder en was het gezien de goede weersomstandigheden toch wel mogelijk geweest om in ieder geval het gras te herstellen. Helaas is dit nog steeds niet gebeurd. Wij vragen ons af wanneer het herstel eindelijk gaat plaatsvinden en de gemeente Helmond Winterstad aan deze afspraak gaat houden. In verband met de stadsmarketing zou het toch juist belangrijk moeten zijn om deze plek een ‘Helmond marketing waardige’ uitstraling te geven.

Ondertussen wachten we ook met spanning op de definitieve invulling van het Havenpark. Blijft het een stadpark of krijgt het een andere invulling? D66 ziet graag dat deze unieke plek wordt omgevormd tot een pittoreske haventje met (mogelijk) enkele aangemeerde bootjes. Afgelopen maand heeft de verantwoordelijke wethouder in de commissie Omgeving de raad op de hoogte gebracht van de ideeën die in de stad zijn opgehaald om het centrum verder te ontwikkelen. Daar werd ook gesproken over het Havenpark. De wethouder gaf aan dat de definitieve invulling nog wel even op zich zou laten wachten, maar dat desondanks niet verder geïnvesteerd zou worden in het Havenpark.

Op zich begrijpen we dat niet veel wordt geïnvesteerd in een park waar we de definitieve invulling nog niet van kennen, maar een kleine investering om het park beter te onderhouden, dat is volgens ons toch niet teveel gevraagd? Als D66 roepen we het college dan ook op het onderhoud van het Havenpark te intensiveren, de afspraken die zijn gemaakt over het herstel van het grasveld na te (laten) komen en spoedig te komen met een voorstel voor de definitieve invulling van het Havenpark.

Gaby van den Waardenburg
Raadslid, D66 Helmond