4reacties

Van Mullekom: 'n Verwenweekend is tof!

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief

U zou er van opkijken als u kon zien hoeveel papier een raadslid iedere maand krijgt toegestuurd. Tientallen kilo’s papier liggen iedere maand gereed om gelezen te worden waarna de fractie van Helmond Aktief een oordeel moet vellen over alles wat in de voorstellen, rapporten en nota’s staat vermeld. Het raadslid dat alles bewaart kan in ieder geval reeds na enkele maanden zijn eigen huis niet meer in of uit omdat al het papier de doorgang verspert.

In het afgelopen weekeinde heb ik echter het papier en de dossiers gelaten voor wat ze zijn. Niet omdat ik geen belangstelling zou hebben voor wat er in Deelnota XXVI op pagina 27 sub A in de derde alinea staat vermeld, nee, 140 gezinnen met een kind met een beperking hebben samen een onvergetelijk verwenweekend beleefd. Het grootste Europese evenement op dit gebied is gehouden op recreatiepark Prinsenmeer waar 140 gezinnen vanaf vrijdag tot en met zondag volledig gesponsord drie dagen helemaal in de watten zijn gelegd. Van de vroege morgen tot de late avond heeft het niemand aan iets ontbroken met als klap op de vuurpijl aan het einde van het weekeinde een gigantische loterij waar de vonken vanaf spatten.

Het organiseren van dit evenement, dat ook al landelijke bekendheid begint te genieten, is een gigantische klus. Maar het plezier van alle aanwezige kinderen spat je het hele weekeinde tegemoet. Het geeft mij een warm gevoel als ik ouders met hun kinderen buiten in de zon zie genieten van het fraaie Prinsenmeer. Ouders van een kind met een beperking die een jaar lang niet met hun kind er uit kunnen, hebben dit weekeinde drie dagen lang alle zorgen van zich af te zetten. Hopelijk is hun accu opnieuw genoeg opgeladen om er weer een jaar lang mee vooruit te kunnen.

Tevens is het hartverwarmend om te kunnen vaststellen dat de vele sponsors uit voorgaande jaren wederom hun hart wagenwijd opengezet hebben ter ondersteuning van dit initiatief terwijl toch ook het bedrijfsleven het zelf moeilijker begint te krijgen.

Wat kunnen we tenslotte nog leren van zo'n verwenweekend? Eigenlijk heel veel maar vooral dat mensen samen sterker komen te staan wanneer ze gezamenlijk werken aan oplossingen voor problemen op een manier waarbij niet het eigen-ik voorop staat. Op het Verwenweekend was er tussen de vele deelnemers een prettige wederzijdse uitwisseling van gedachten en ervaringen zonder het hebben van een eigen verborgen agenda. Deze goede en saamhorige sfeer was volop aanwezig tijdens het gehele weekend en heeft het derde verwenweekend gemaakt tot opnieuw een tof evenement!

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter Helmond Aktief